Infofinanciar > Info > Se vor reduce taxele? Marcel Ciolacu: „Impozitarea muncii e cea mai mare în România”
Info

Se vor reduce taxele? Marcel Ciolacu: „Impozitarea muncii e cea mai mare în România”

marcel ciolacu, premierul României (sursă foto: capital.ro)
sursa foto arhiva companiei

Marcel Ciolacu argumentează că este necesară implementarea de deduceri fiscale pentru impozitarea muncii, în contextul în care în timpul mandatului său ca premier, salariul minim pe economie a fost majorat, conducând la o apropiere a nivelului salariilor minime din România de cele din Europa.

Marcel Ciolacu vrea să reducă taxele. Premierul Românei susţine că Guvernul trebuie să acţioneze în zona financiare, atât prin deduceri la impozitarea muncii, cât şi prin reducerea evaziunii fiscale.

„Aceste impozite nu sunt de anul acesta. Impozitarea muncii e cea mai mare în România. Mai ales impozitarea muncii la veniturile mici. Mulți români sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Noi am amers cu mărirea salariului minim pe economie și am ajuns la salariul minim pe Europa. Din punctul meu de vedere, trebuie făcute deduceri la impozitarea muncii”, a spus Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.
Premierul a venit şi cu soluţii: „Ai Sănătatea, ai Educația, în toate statele, aici dezvolți serviciile private la Sănătate, Educație și pensii private. Faci deduceri din impozitarea muncii astfel încât omul să contribuie la pensii private și pentru școală, grădiniță, after school. Toate trebuie deduse din impozitarea muncii. Una e să ai venituri de 20.000 de lei, alta e să ai venituri de 3.500 de lei. Creezi o discrepanță foarte mare între oameni și nu dezvolți niciun serviciu. De asta America își revine după orice criză. Contează și spre ce tindem. Eu m-am săturat de 30 de ani să facem totul după ureche, improvizat și să nu ne uităm la ce funcționează”.