Info

Marcel Ciolacu, atacuri dure către partenerii din Coaliţia de guvernare. „Își doreau o gaură în coloana vertebrală a PSD”

capital.ro
sursa foto capital.ro

Marcel Ciolacu, președintele PSD susține că liberalii și Klaus Iohannis au dorit să schimbe legea electorală și să revină la alegerea primarilor în două tururi, ceea ce ar fi însemnat „o gaură în coloana vertebrală a PSD”.

Își doreau o gaură în coloana vertebrală a PSD. Nu mă feresc să o spun, inclusiv domnul Iohannis își dorea acest lucru, dar au reușit, iar acum viața le-a aranjat astfel încât suntem într-o coaliție de guvernare. Să nu uităm că pe noi nu ne-a băgat nimeni pe ușa din dos la guvernare. Noi am câștigat alegerile generale. Au încercat să timp de doi ani să guverneze fără PSD, dar asta a fost dorința lor, însă nu știu cu ce au greșit românii. În cele din urmă, PSD a intrat la guvernare și se vede diferența dintre miniștrii PSD și ceilalți.”, a spus Marcel Ciolacu.

În plus, Marcel Ciolacu, mai completează spunând că în acest moment nu ia în calcul o candidatură a sa la funcţia de preşedinte al României.

 În ceea ce priveşte eventuala candidatură a lui Mircea Geoană cu susţinerea PSD pentru funcţia supremă în stat, Ciolacu afirmă că i-ar fi de greu să accepte acest lucru, dar decizia nu este a sa, scrie RomâniaTv.

O abordare diferită

Acesta, recent a făcut declarații și despre situația pensiilor din România.

„Eu am vrut o discuţie mai amplă, mai aşezată şi mai profesionistă. Am rămas la nivelul discuţiei de procente: 15, 16, 10. Eu reprezint un partid social democrat. Îmi cer scuze, am altă abordare. Nu pot accepta ca o pensie de 1.800 de lei să se mărească cu 270 de lei şi o pensie de 18.000 de lei să se mărească cu 2.700 de lei. Mai exact, de zece ori faţă de cel cu pensia de 1.800 de lei. Stabilim anvelopa şi venim şi avem grijă ca toată lumea să treacă de această perioadă complicată fără eforturi foarte mari. E foarte simplu să facem ca pe timpul lui Ceauşescu, un pauşal, şi să punem pe toată lumea la egalitate. Nu este corect. Eu merg pe doctrina pe care o reprezintă PSD. Eu am o obligaţie ca lider al PSD să am grijă de cei cu venituri, de exemplu, sub 4.000 de lei. Cu toţii trebuie să trecem această perioadă complicată. Se numeşte echitate socială”, a precizat Ciolacu, transmite Agerpres.

Preşedintele PSD şi-a exprimat regretul legat de faptul că discuţia privind creşterea pensiilor a fost dusă „într-o zonă foarte empirică”.