Infofinanciar > Info > Marcel Boloș susține investițiile în serviciul public de sănătate. Ce a declarat oficialul
Info

Marcel Boloș susține investițiile în serviciul public de sănătate. Ce a declarat oficialul

Marcel Boloș: Se ia în calcul o posibilă creștere a cotei TVA
Sursa foto: arhiva companiei

Conform unor declarații făcute luni, 4 martie, de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, misiunea de a crește calitatea îngrijirilor medicale și de a oferi tuturor românilor servicii medicale adecvate se pot îndeplini prin investiții substanțiale în acest domeniu.

„Cred că este evident pentru toată lumea că prin investiţii masive în infrastructura medicală, formarea personalului medical şi implementarea unor reforme eficiente ne vom putea îndeplini misiunea de a îmbunătăţi calitatea îngrijirii medicale şi de a asigura că toţi românii beneficiază de servicii medicale adecvate”, a transmis ministrul Finanţelor în Parlament.

În plus, ministrul a mai transmis că în 2023 au fost semnate mai mult de 3.600 de contracte de finanțare pentru sănătate. Conform acestuia, contractele au cumulat peste 11 miliarde de lei, din bani europeni. De asemenea, 116 spitale vor primi bani pentru a putea diminua infecțiile nosocomiale.

Pe lângă acestea, 35 de spitale au beneficiat de finanțare pentru a majora capacitatea de răspuns a secțiilor de neonatologie prin  reabilitare, dotare şi extindere cu 124 de noi paturi de ATI pentru nou-născuţi la nivel naţional. Dar și prin dotarea a 90 de paturi care existau deja, transmite agerpres.ro