Infofinanciar > Info > Marcel Boloș a făcut anunțul! Câți români se vor bucura de ajutoarele de 10.000 de lei
Info

Marcel Boloș a făcut anunțul! Câți români se vor bucura de ajutoarele de 10.000 de lei

cancan.ro
FOTO:cancan.ro

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a indicat categoriile sociale care vor beneficia în anul 2023 de ajutoarele promise de Guvern. Românii aflați în risc de sărăcie vor primi până la 10.000 de lei din partea statului, pentru a putea face față scumpirilor din ultimul an.

Boloș a precizat că numărul persoanelor care vor primi ajutoare sociale, pentru acoperirea nevoilor imediate, este de ordinul milioanelor. „Cu atât mai mult în această perioadă dificilă, motorul dezvoltării României îl reprezintă investițiile: în rețele strategice de transport, în modernizarea infrastructurii de sănătate, educație și prin sprijinirea mediului de afaceri” a punctat Boloș.

Guvernul îi va ajuta pe românii aflați la ananghie

Ministrul a tras o paralelă între investițiile operate de România și rolul pe care îl poate obține țara noastră pe plan internațional, acestea, consideră Boloș, sunt traduse prin îmbunătățirea calității vieții umane pentru români.

„ Doar așa vom putea face din România un actor care să aibă cu adevărat un cuvânt de spus în plan internațional. Mai mult, aceste investiții generează efect multiplicator ce se traduce într-o viață mai bună pentru fiecare cetățean”, completează ministrul.

Reprezentantul Guvernului punctează faptul că Guvernul nu îi va neglija pe românii aflați la ananghie, Palatul Victoria se va concentra pe elaborarea programelor sociale menite să-i ajute pe cei nevoiași. „ Cu toate acestea, în timp ce lucrăm la preocupările pe termen lung, la nivelul Guvernul României nu scăpăm din vedere nevoile imediate ale românilor, și ne concentrăm pe acțiuni prin care să facem ziua de azi mai bună pentru cei vulnerabili”, potrivit romaniatv.net.

4000 de lei pentru modernizarea locuințelor

Pe baza formelor de sprijin acordate, în cursul acestui an românii din mediile defavorizate care se confruntă cu sărăcia pot obține din partea Guvernului până la 10.000 de lei. „ Anul acesta, vor fi români care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, a completat Marcel Boloș.

În acest an, Executivul acordă subvenții de 1400 de lei pentru plata facturilor la energie electrică. Ajutorul va fi acordat pe suport electronic și va fi livrat în două tranșe a câte 700 de lei, în lunile martie respectiv septembrie. Categoriile sociale incluse în programul ”Sprijin pentru România” vor primi și în acest an 250 de lei, în șase tranșe odată la două luni pentru procurarea alimentelor alimentelor de bază, peste 2 milioane de români se vor bucura de acest ajutor.

Elevii și preșcolarii din mediile defavorizate primesc la rândul lor 500 de lei pentru achiziționarea de rechizite și îmbrăcăminte, iar mamele cu nou-născuți vor fi răsplătite cu tichete sociale de 2000 de lei, livrate în primele trei luni de la data nașterii copilului. De pachetele cu alimente vor beneficia aproximativ 1,2 milioane de români.

Pentru familiile care au mai mulți de cinci copii în grijă Executivul le-a promis vouchere de reziliență în valoare de 4000 de lei pentru modernizarea locuinței sau a gospodăriilor sau pentru schimbarea electrocasnicelor cu unele mai noi, mașini de gătit, de spălat, sau frigidere. Vouchere vor primi și persoanele cu dizabilități pentru a-și procura echipamentele necesare pentru menținerea sănătății sau pentru a  facilita accesul acestora pe piața muncii.