Infofinanciar > Info > Se mărește numărul beneficiarilor de vouchere sociale! Marcel Boloș a anunțat cine va primi mai mulți bani anul viitor
Info

Se mărește numărul beneficiarilor de vouchere sociale! Marcel Boloș a anunțat cine va primi mai mulți bani anul viitor

Bani, Sursă foto: Playtech.ro
Sursă foto: Playtech.ro

Guvernul României va mări de anul viitor lista beneficiarilor voucherelor sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei, distribuite odată la 2 luni. Ultimele tranșe pe anul acesta ale tichetelor sociale au fost distribuite chiar ieri, cu scopul sprijinirii cumpărăturilor de dinaintea Crăciunului. Veștile bune sunt că, următoarea tranșă va fi primită de mai mulți români. 

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat că de aul viitor, plafonul beneficiarilor pentru voucherele sociale distribuite o dată la 2 luni va crește de la 1.500 de lei la 1.700 de lei. „ De la anul, avem plafoanele mărite pentru beneficiarii de vouchere pentru alimente. După cum deja se cunoaște, ordonanța a fost modificată și publicată în Monitorul Oficial”, a spus acesta. 

Voucherele sunt folosite pentru alimente și mese calde 

„Voucherele pentru alimente în continuare vor fi acordată o dată la două luni, sunt cei 250 de lei cu care alimentăm cardurile și în cele 27.000 de magazine pe care le avem în rețea se pot face cumpărături pentru tot ceea ce înseamnă produse alimentare și ceea ce în mod obișnuit au cumpărat și până acum”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş. 

Beneficiarii trebuie să fie însă atenți! Cu aceste tichete se pot cumpăra numai și numai produse alimentare. Chiar dacă acestea funcționează și cu alte produse, cardurile celor care le utilizează în cumpărăturile non alimentare vor fi blocate.

Cum rămâne cu banii de la stat pentru facturile la energie 

Marcel Boloș a mai spus, în cadrul interviului pentru Antena 3, că acesta discută în prezent cu cei de la Poșta Română pentru a vedea cum se vor distribui banii dedicați plăților la facturile de energie electrică. Banii constă în două tranșe a câte 700 de lei fiecare, iar prima va fi acordată în luna februarie și va putea fi folosită până la sfârșitul lunii iunie. 

„Am avut în chiar în cursul zilei de ieri și mâine dimineață din nou avem discuție cu Compania Națională Poșta Română pentru ca să clarificăm modul în care vor fi distribuite și tipărite aceste carduri de energie”, a spus ministrul. 

Boloș a explicat, de asemenea, cum funcționează cardurile cu banii pentru plata facturilor: „Practic, din data de 14 ianuarie vom începe acest proces de tipărire și apoi distribuire către beneficiari, așa cum deja se cunoaște, termenul pe care îl avem pentru prima tranșă este luna februarie pentru ajutorul de încălzire, cu valabilitate până pe data de 30 iunie, respectiv posibilitatea de a face plăți din acest ajutor pentru facturile la energie de către beneficiari.  

Deci, practic, cu alte cuvinte, după ce s-au distribuit cardurile pentru energie, cu el şi cu facturile justificative și actul de identitate, se pot deja opera aceste plăți prin Poșta Română către furnizorii de energie, cam din martie”, a mai informat Marcel Boloş.