Infofinanciar > Info > Marca Dacia, cea mai mare ascensiune din Europa! 5% din mașinile cumpărate în UE îi poartă sigla
Info

Marca Dacia, cea mai mare ascensiune din Europa! 5% din mașinile cumpărate în UE îi poartă sigla

Autoturisme Dacia
Credit imagine: PSNews

Dacia este „sora mai mică” din Renault Group, dar creșterea ei este mai fulminantă decât a mărcii care are senioritate. Astfel, față de anul trecut, vânzările Daciei au crescut cu 34,4%, în vreme ce Renault a reușit să comercializeze cu 9% mai multe modele decât în primul trimestru din anul 2022.

În plus, cota mărcii Dacia a crescut considerabil, până la 4,6%. Asta înseamnă că aproximativ 5% din mașinile achiziționate la nivel european sunt Dacii. Modelele care au cel mai mare succes sunt Sandero, Duster și, cea mai nouă adiție, Jogger. În plus, modelul full-electric, Dacia Spring, era în 2022 pe locul al doilea în Franța, iar acum pe primul, atunci când vine vorba de mașini care funcționează pe bază de energie alternativă. Iar această tendință pare să se generalizeze și în restul Europei.

O creștere meteorică

Firma românească, dar care este deținută de francezi din 1999 și parte integrantă a Renault Group, a evoluat spectaculos în ultimul an. Reprezentanții firmei au declarat următorul lucru: „Dacia înregistrează astfel cea mai puternică ascensiune a cotei de piață din rândul celor 30 de mărci incluse în clasamentul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile”. Așadar, ea nu își depășește doar marca-soră din trust, ci încă 29 de mărci, de această dată competitori direcți.

În România, întregul top 5 al modelelor preferate de cumpărători este constituit din mașini Dacia. În Franța, vânzările de automobile cu această marcă au sporit cu 32,6% de-a lungul anului precedent. În plus, patru dintre modelele sale și-au găsit loc în top zece cele mai cumpărate vehicule de către francezi. Favoritele au fost Dacia Sandero pe primul loc, Dacia Spring pe locul al patrulea (dar primul în zona full-electric), Duster pe locul al cincilea, iar cel mai nou model, Jogger, pe locul al zecelea. În Franța, Dacia este al treilea cel mai de succes brand din punctul de vedere al cotei de piață, conform unui raport economica.net.

Succesul Daciei în întreaga Europă

Acest brand de mașini continuă să înregistreze succese și în țări precum Italia, Germania și Spania.

„Dacia își continuă povestea de succes înregistrând creșteri ale vânzărilor de peste 30% pe piețele noastre strategice. Introducerea noii identități de marcă pe toate modelele și în rețeaua noastră comercială, extinderea ofertei electrificate și apariția versiunii Extreme ne permit să continuăm această evoluție dinamică”, au mai declarat reprezentanții mărcii.

Conform rapoartelor pe care aceștia le dețin, liderul absolut al preferințelor este modelul Sandero, din care s-au vândut peste 68.000 de exemplare în primele trei luni ale anului curent. Pe locul al doilea se află Duster, un SUV, care a vândut aproape 58.000 de bucăți. Podiumul este completat de cel mai nou model, mașina de familie Dacia Jogger. Acest model a atras peste 23.000 de cumpărători.