Infofinanciar > Info > Mâncăruri care nu îți cresc factura la energie. 3 rețete delicioase care te ajută să economisești bani
Info

Mâncăruri care nu îți cresc factura la energie. 3 rețete delicioase care te ajută să economisești bani

sursa capital
sursa foto: capital

Oamenii sunt tot mai preocupați de problema energetică. Prețurile la facturi au crescut extrem de mult, iar românii nu mai fac față sumelor pe care trebuie să le plătească pentru energie. O nouă problemă zguduie puternic lumea, criza energetică, care are implementări atât la nivelul fiecărui individ, cât și la un nivel mai înalt.

Prețurile la energie electrică și gaze naturale au atins un nou record. Creșterea prețurilor la energie și facturile mari cu care populația se confruntă au afectat multe gospodării, dar și activitatea anumitor industrii. Fenomenul inflației are efecte și în cazul energiei, lucru care a împins prețurile către o majorare semnificativă.

Cum putem să economisim energie

Europa se confruntă cu o criza energetică cum nu s-a mai întâlnit. Țările din UE încearcă să găsească o rezolvare la problema prețurilor ridicate, cu scopul aprovizionării cu energie a europenilor. Guvernele europene au în discuție o serie de măsuri cu scopul de a atenua impactul scumpirilor energetice asupra economiei.

În acest context, cetățenii încearcă diferite metode prin care să economisească energie și astfel facturile care dau motiv de îngrijorare, să aibă o sumă cât de cât mai mică. Astfel, economisirea poate începe din bucătărie. Orice poate prepara aceste rețete pentru o masă în familie sau cu prietenii, chiar și pentru un prânz rapid pe fugă. Rețetele rapide sunt „fără foc”, astfel se prepară mult mai ușor și nu trebuie să fim bucătari experimentați pentru a face un fel de mâncare delicios. Lipsa energiei termice în astfel de rețete este un mod practic de a economisii energie.

Există multe preparate care nu necesită energie termică, de la taco fără carne, până la pachețele de vara cu foi de orez. Aceste combinații vor bucura papilele gustative  și de asemenea, nu vor face o gaură în buget.

Rețete delicioase „fără foc”

O primă rețetă rapidă este taco fără carne. Preparatul este gata în doar 10 minute și va fi vedeta oricărei mese. În mod normal, rețeta de taco conține carne tocata. Însă pentru a economisi timp și energie, există această variantă mai ușoară și sănătoasă. Pentru prepararea acestei rețete sunt necesari următorii pași: nucile trebuie mixate grosier în robotul de bucătărie(acestea vor înlocui carnea), apoi se mixează roșii uscate la soare cu ardei roșu, usturoi, boia afumată, chimen pudră, pudră de chilli, fulgi de drojdie inactivă (opțional) și ulterior se adaugă puțină apă cât să se formeze o pastă cremoasă.  Această pastă se amestecă cu nucile mixate și astfel se obține umplutura pentru taco.

Preparat - Taco fără carne

Preparat – Taco fără carne

O altă rețetă delicioasă constă în prepararea unor pachețele de vară cu legume și sos picant de unt de arahide. Pentru acest fel de mâncare, trebuie să tai mai multe legume în bucățele mai mari (ardei roșu, morcovi, castraveți, ceapa roșie, avocado) și apoi necesită rularea în foi de orez sau frunze de salată verde. Pentru a prepara sosul, trebuie amestecate untul de arahide cu sos de soia, puțin usturoi, pastă de chilli sau fulgi de chilli și putina apă.

Salată grecească

 

Pentru o zi mai relaxată, poți alege să gătești o salată răcoritoare, care conține castraveți, roșii gustoase, țelină apio, măsline kalamata, salată crocantă, puțină ceapă, frunze proaspete de menta și brânză feta presărată deasupra. Pentru dressing, se poate folosi ulei de măsline, zeamă de lămâie, usturoi, sare și piper negru, conform andreearaicu.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.