Infofinanciar > Info > Suntem o țară a deșeurilor? Doar la Bistrița s-a strâns o tonă de gunoi
Info

Suntem o țară a deșeurilor? Doar la Bistrița s-a strâns o tonă de gunoi

Malul râului Bistrița a fost curățat! Oamenii au strâns o tonă de deșeuri
Sursa foto: Arhiva companiei

În cadrul evenimentului ,,Cu Apele Curate” s-a desfășurat o acțiune de igienizare și conservare a mediului de-a lungul râului Bistrița. Aproximativ o tonă de deșeuri, în mare parte PET-uri și cantități semnificative de aluminiu. Alături de resturi provenind de la mașini și aparate electrice, au fost colectate.

Această inițiativă ecologică a adunat membri ai comunității din diverse locuri pentru a-și demonstra angajamentul față de protejarea și menținerea calității apei și a mediului înconjurător. Într-o eră în care poluarea și problema gestionării deșeurilor reprezintă provocări majore pentru viitor. Evenimentul a reușit să consolideze conștientizarea și implicarea oamenilor în conservarea naturii și combaterea poluării.

Conform declarațiilor directorului Direcției de Management Integrat a Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj, Luis Popa. Peste 200 de saci plini cu deșeuri au fost colectați și vor fi preluați de către operatorul de salubrizare pentru a fi transportați și gestionati corespunzător, conform realitatea.net.