Infofinanciar > Info > Majorarea plafonului neimpozabil. Impactul întârzierii aderării la spațiul Schengen
Info

Majorarea plafonului neimpozabil. Impactul întârzierii aderării la spațiul Schengen

Schengen (Sursă foto: rptv.ro)
Sursă foto: rptv.ro

Un grup de parlamentari de la PNL a propus o modificare legislativă care vizează creșterea plafonului neimpozabil de la trei la patru salarii de bază. Această modificare se aplică și la plafonul pentru contribuția de asigurări sociale și de asigurări sociale de sănătate.

Indemnizația pentru delegare sau detașare, precum și la alte sume, cu excepția celor destinate acoperirii cheltuielilor de transport și cazare în timpul deplasărilor în alte localități. Potrivit argumentației prezentate în expunerea de motive a propunerii legislative. Impactul menținerii României în afara spațiului Schengen a fost suportat în principal de sectorul privat românesc, cu transporturile fiind cel mai puternic afectat.

,,Pierderile cumulate estimate în perioada 2012-2022 din cauza amânării nejustificate a aderării la spaţiul Schengen se ridică la peste 16,55 miliarde de euro, adică mai mult decât suma granturilor disponibile pentru România în cadrul PNRR”, se arată în expunerea de motive, conform stiripesruse.ro.