Infofinanciar > Info > Salarii mai mari! Angajații Poștei Române vor primi o majorare de 250 de lei
Info

Salarii mai mari! Angajații Poștei Române vor primi o majorare de 250 de lei

Majorare de 250 de lei pentru angajații Poștei Române sursă foto: realitatea.net)
Sursa foto: realitatea.net

Poșta Română a convenit cu Sindicatul Național Poștă Curierat (SNPC) asupra unei majorări a pachetului salarial cu 250 de lei în acest an. Partidele implicate au discutat și au ajuns la un acord referitor la salarii, condiții de muncă și alte drepturi contractuale. Au stabilit  un calendar pentru creșterile salariale pe parcursul întregului an 2024.

Această înțelegere implică o creștere a valorii pachetului salarial cu 250 de lei. Discuțiile pentru o nouă majorare salarială sunt planificate să aibă loc în luna noiembrie 2024.

,,Negocierile dintre Poşta Română şi SNPC s-au desfăşurat într-un spirit de colaborare şi dialog constructiv, în încercarea de a ajunge la un acord care să reflecte atât interesele angajaţilor, cât şi necesităţile operaţionale ale Companiei”, precizează Poşta Română

În cadrul negocierilor, s-a convenit asupra angajării pe termen determinat a până la 500 de înlocuitori pentru a acoperi nevoile de personal operațional. Accentul cade pe posturile unice din zonele rurale. Această măsură presupune o cheltuială suplimentară din bugetul CNPR în valoare de două milioane de lei. Cuantumul bonusului pentru încasarea facturilor de utilități va crește de la 50 de bani la un leu, conform economedia.ro.