Infofinanciar > Info > Se dau 2.000 de lei gratuit de la stat! Care sunt criteriile de eligibilitate
Info

Se dau 2.000 de lei gratuit de la stat! Care sunt criteriile de eligibilitate

Bani
Sursă foto: Cancan

Femeile care au născut recent vor primi mai mulți bani din partea Consiliului Local Brașov după ce consilierii au aprobat majorarea sumei, informează România TV.

Este vorba de programul ”Trusou pentru nou născut” prin care noile mămici vor primi mai mulți bani din această lună. Consilierii locali din Brașov au aprobat ieri, modificarea valorii acestor vouchere. Prin urmare, suma pe care o vor primi proaspetele mămici va fi de 2.000 de lei față de 1500 cât primea înainte.

Crește cuantumul programului ”Trusou pentru nou născut” la 2.000 de lei

Sprijinul financiar se acordă sub forma a 20 de vouchere în valoare de 100 de lei. pot fi utilizate strict pentru achiziționarea produselor dedicate pentru creșterea și îngrijirea bebelușilor. Se vor cumpăra: alimente și produse/ aparatură destinată administrării alimentației copilului; scutece și îmbrăcăminte pentru bebeluș; produse de igienă și de cosmetică specifice vârstei copilului; aparatură destinată monitorizării stării de sănătate a copilului; aparatură destinată stării de sănătate a copilului; pătuț, lenjerie, cărucior sau masă de înfășat.

Voucherele vor fi acordate familiilor în care cel puțin unul din părinți deține cetățenie română și are domiciliul stabil pe raza municipiului Brașov, de cel puțin un an de zile înainte ca bebelușul să se nască. De asemenea, este obligatoriu ca nou născutul să fie adus pe lume la una din maternitățile publice sau private din Brașov.

Se admit excepții în cazul în care nașterea nu a avut loc în maternitate, însă,  în această situație se cere un document eliberat de medicul de familie sau alt cadru medical prin care se confirmă că nașterea a avut loc în municipiul Brașov sau în afara municipiului la recomandarea unui specialist.

Programul ”Trusou pentru nou-născut” funcționează de patru ani

Pentru obținerea voucherelor, solicitanții vor depune o cerere la biroul Direcției de Asistență Socială în termen de maxim 60 de zile de la nașterea copilului. Nu vor beneficia de tichetele valorice persoanele care au datorii la bugetul local. Obiectivul programului ”Trusou pentru nou-născut” constă în sprijinirea persoanelor care doresc să devină părinți. De asemenea, municipalitatea din Brașov încearcă stimularea natalității.

Programul funcționează de patru ani, în tot acest timp, aproximativ 7000 de mămici au primit produse și tichete valorice. Valoarea totală se ridică la peste 10 milioane de lei. De la momentul implementării și până în prezent au fost aduse îmbunătățiri programului.

Trebuie menționat faptul că la începutul lunii trecut, Consiliul Local Brașov a depus un amendament pentru creșterea bugetului pentru asistență socială cu 850 de mii de lei. Majorarea are ca scop creșterea valorii tichetelor destinate achiziționării produselor destinate ingrijirii și creșterii nou-născutului, potrivit romaniatv.net.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.