Infofinanciar > Info > S-a deschis magazinul fără case de marcat! Avantaje mai multe pentru clienți sau pentru retailer
Info

S-a deschis magazinul fără case de marcat! Avantaje mai multe pentru clienți sau pentru retailer

sursa foto dreamstime
sursă foto: arhiva companiei

În țara noastră s-a inaugurat recent primul magazin care nu este dotat cu case de marcat. Căci, după realizarea cumpărăturilor, banii sunt retrași de pe cardul clientului imediat după card.

Pentru a face cumpărături într-un astfel de magazin, cliențăă trebuie să-și instaleze o aplicație specială pusă la dispoziție de retailer-ul respectiv. În această aplicație mobilă, clienții își vor introdce datele cardului bancare. După aceea, la intrarea în magazin vor trebui să aleagă un cod QR, iar mai apoi să-și facă cumpărăturilor.

„Dacă aș fi acum șef la ANPC m-aș uita foarte atent”, spune Bogdan Nica, fost șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. „Mi se pare totuși o practică comercială abuzivă. Există un anumit mod în care să nu poți să intri și să ieși din magazin decât făcând o anumită spirală”.

Bogdan Nica vorbește apoi spune că acei clienți ai magazinului de acest fel ar trebui să fie foarte atenți: „Într-un magazin foarte mare să te duci să te întorci la raft n-o mai faci. Și atunci, cu produsul acela dorit mai mult sau mai puțin rămâi. Eu m-aș uita cu foarte mare atenție. Pare a fi o practică abuzivă și cu asta am spus tot”, a precizat el, citat de antena3.ro.