Infofinanciar > Info > MAE a blocat accesul unei delegații de ruși în România! Kremlinul amenință: „Ne vom aminti acest lucru”
Info

MAE a blocat accesul unei delegații de ruși în România! Kremlinul amenință: „Ne vom aminti acest lucru”

MAE Sursă foto: Canal Sud
sursa foto: arhiva companiei

MAE a respins intrarea în țară a unei delegații de oficiali ruși. Aceștia  intenționau să participe la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE de la sfârșitul lunii. Anunțul a fost făcut de  purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

„Autoritățile române au decis să nu permită participarea delegaţiei Federaţiei Ruse la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a AP OSCE (29 iunie -3 iulie 2024). Măsura va fi aplicată tuturor membrilor delegaţiei – parlamentari și staff tehnic. Aceeași măsură va viza și delegația Republicii Belarus. Decizia părții române se bazează pe poziţia cunoscută şi consecventă a României în raport cu Federaţia Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei. De asemenea, o parte din membrii delegaţiei ruse la AP OSCE sunt vizaţi de măsuri restrictive la nivel UE. Decizia vizează şi Belarus, susţinător al războiului declanşat de Federaţia Rusă”, a explicat Radu Filip.

Un oficial de la Moscova a amenințat România, după ce Ministerul de Externe a refuzat să acorde vize delegației ruse.

„La sfârșitul lunii iunie, la București era programată o sesiune a Adunării Parlamentare a OSCE. Astfel, noi, țară co-fondatoare a acestei organizații, am primit o notificare din partea Ministerului român de Externe”.

Potrivit lui Grigori Karașin, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației Ruse, „Noi, bineînțeles, ne vom aminti acest lucru”, a adăugat el, potrivit Antena3.