Infofinanciar > Lumea la zi > Liderii G7 cer Chinei să nu mai furnizeze componente militare care să ajute Rusia în războiul din Ucraina
Lumea la zi

Liderii G7 cer Chinei să nu mai furnizeze componente militare care să ajute Rusia în războiul din Ucraina

Liderii G7 cer Chinei să nu mai furnizeze componente militare care să ajute Rusia în războiul din Ucraina
Foto: facebook

Liderii celor șapte mari economii ale lumii membre ale G7 îndeamnă China să nu mai furnizeze componente militare care să ajute Rusia în războiul început în Ucraina. În declarația finală a reuniunii din Italia, liderii G7 își reafirmă sprijinul pentru autoritățile de la Kiev. Și critică în același timp regimul din Belarus.

Reiterăm condamnarea complicităţii regimului belarus în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Acest lucru se afirmă în comunicatul final al G7. Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la reprimarea continuă de către regim a presei independente. Dar și a societății civile, a opoziției și a cetățenilor care își exprimă pașnic opiniile, se mai spune în comunicat.

Este condamnat totodată tratamentul avea de Minsk deținuților politici, solicitând eliberarea lor imediată și necondiționată.

Referitor la situația din Ucraina, cei șapte lideri subliniază în declarație că obiectivul final rămâne o pace justă, durabilă şi cuprinzătoare. Totul, în conformitate cu dreptul internațional, cu Carta ONU și cu principiile sale. Precum și cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.