Infofinanciar > Lumea la zi > Macron denunță un acord comercial propus între UE și blocul Mercosur din America Latină
Lumea la zi

Macron denunță un acord comercial propus între UE și blocul Mercosur din America Latină

Macron denunță un acord comercial propus între UE și blocul Mercosur
Sursă foto: dreamstime.com

Emmanuel Macron critică vehement propunerea de acord comercial între Uniunea Europeană și blocul Mercosur din America de Sud. L-a caracterizat drept „extrem de deficitar” în ceea ce privește preocupările legate de schimbările climatice.

,,Așa cum este negociat astăzi, este un acord foarte rău, pentru voi și pentru noi”, a declarat președintele francez în fața oamenilor de afaceri brazilieni din São Paulo, în timpul unei călătorii de trei zile în Brazilia, cea mai mare economie din America Latină.

,,Nu există nimic care să țină cont de subiectul biodiversității și al climatului – nimic”, a spus Macron. „Să încheiem un nou acord în lumina obiectivelor și realității noastre. Un acord comercial responsabil în privința dezvoltării, climatului și biodiversității”, a adăugat el.

În timp ce Brazilia a afirmat că este gata să semneze un acord comercial, Franța a exprimat în mod repetat rezerve și a subliniat opoziția fermierilor săi față de posibilitatea importului de produse agricole, în special carne de vită, care nu respectă standardele riguroase ale Uniunii Europene, conform adevarul.ro.