Infofinanciar > Lumea la zi > Lupul își schimbă blana, dar năravul ba! Noul președinte din Iran continuă să se împotrivească Israelului
Lumea la zi

Lupul își schimbă blana, dar năravul ba! Noul președinte din Iran continuă să se împotrivească Israelului

Israel Iran (sursă foto: Dailybusiness)
sursă foto: arhiva companiei

Iranul are un nou președinte, Masoud Pezeshkian. Acesta a anunțat că va menţine poziţia ostilă a ţării faţă de Israel, după ce predecesorul său a abordat aceeași declarație. Noul lider al Iranului a transmis acest mesaj prin intermediul unei scrisoare adresată grupării şiite libaneze Hezbollah. Aceasta din urmă este un aliat apropiat al Teheranului.

„Sprijinul Iranului pentru frontul rezistenţei împotriva regimului sionist ilegitim va continua cu vigoare”, a transmis Pezeshkian, în scrisoarea sa adresată liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah. Gruparea şiită face parte din ceea ce Teheranul numeşte „axa rezistenţei” împotriva Israelului. La aceeași categorie se înscrie și gruparea islamistă palestiniană Hamas, dar și rebelii houthi din Yemen şi miliţii active în Siria şi Irak.

De menționat că Hezbollah şi-a intensificat în ultima vreme atacurile asupra zonei de nord a Israelului, în mod semnificativ. Reprezentanții au afirmat faptul că le va opri imediat după ce armata israeliană va opri războiul din Gaza, scrie adevarul.ro.