Infofinanciar > Info > Avem prea puține stații de încărcare pentru mașinile electrice! Cum se rezolvă problema
Info

Avem prea puține stații de încărcare pentru mașinile electrice! Cum se rezolvă problema

mașinile electrice nu sunt așa de populare în Germania (sursă foto: AutolaTest)
sursa foto arhiva companiei

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a prezentat într-un raport o evaluare alarmantă a ritmului încet de instalare a stațiilor de încărcare și a necesității urgente de a crește acest ritm pentru a ține pasul cu creșterea vehiculelor electrice.

Până în 2030, se estimează că va fi necesar un total de 8,8 milioane de stații de încărcare pentru a satisface cererea, ceea ce implică instalarea săptămânală a 22.000 de puncte de încărcare, de opt ori mai multe decât numărul actual.

În ciuda acestei proiecții, Comisia Europeană estimează că UE va avea nevoie doar de 3,5 milioane de puncte de încărcare până în 2030, conform BiziDay. Cu toate acestea, ritmul vânzărilor de mașini electrice este de trei ori mai rapid decât creșterea numărului de stații de încărcare, de la 2017 până în prezent. Raportul ACEA subliniază că infrastructura pentru vehicule electrice este crucială pentru atingerea obiectivului UE de neutralitate climatică până în 2050 în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon.

„Adoptarea pe scară largă a mașinilor electrice în toate statele membre ale UE este crucială pentru a atinge obiectivele ambițioase de reducere a emisiilor de dioxid de carbon ale Europei”, a subliniat Sigrid de Vrie, director general al ACEA, adăugând că „Acest lucru nu va fi posibil fără o infrastructură publică de încărcare extinsă în întreaga regiune”, scrie Profit.ro.