Infofinanciar > Info > Lumea cripto! Senatorii și parlamentarii România își investesc economiile în monede virtuale
Info

Lumea cripto! Senatorii și parlamentarii România își investesc economiile în monede virtuale

Criptomonede Sursa foto Economedia
Sursa foto: Economedia

Lumea criptomonedelor a avut un avânt imens în ultimii bani, convingând cât mai mulți oameni să investească într-o astfel de afacere. În ultima perioadă, valoarea monedelor virtuale a scăzut flagrant pe baza situației economice care se desfășoară la nivel mondial. Chiar și așa, o bună parte de la conducerea România a decis să-și investească economiile în criptomonede.

Mai mulți parlamentari și senatori români au decis să facă afaceri cu monede virtuale sau să-și deschidă conturi peste ocean, unde investesc în diverse companii.

Deputații care vor să se îmbogățească din criptomonede

Primul pe listă este Andi Lucian Cristea de la PSD care a declarat că a făcut o investiție de 100.000 de euro în tokens.

Marius Andrei Miftode a investit în Bitcoin, dar și în Elrons.

De asemenea, și Bogdan Gruia Ivan vrea să fie cap de listă în zona crypto, unde are active în valoare de 20.000 de dolari.

Potrivit Realitatea.net, în urma unei analize realizate de Fanatik.ro, mai mulți deputați au conturi și proprietăți în alte țări.

Printre aceștia se numără Dan Cristian Popescu, care are trei apartamente în SUA, în Florida. De asemenea, acesta are 8 apartamente în București, dar și împrumuturi către cunoștințe în valoare de 6 milioane de euro.

Următorul pe listă, este nimeni altul decât Sebastian Burduja care o casă în Virginia, SUA. Aceasta este achiziționată alături de soția lui, Emmaline Holland-Gayk, care este angajată la Banca Mondială. Casa îi aduce aproximativ 60.000 de dolari pe an întrucât deputatul a decis să o închirieze.

Nici social-democrații nu se lasă mai prejos. Radu Cristescu, deputat PSD se laudă cu o casă de vacanță în Cuba. Acesta a precizat faptul că nu mai are alte bunuri, doar un venit anual de 1.462 d ei pentru anul 2019.

Parlamentarul PNL, Valentin Ilie Făgărășian are 5 apartamente în Italia, dar și alte 3 terenuri în același stat.

Anamaria Gavrilă este un deputat independent care a intrat în Parlament pe listele partidului AUR. Aceasta a vândut anul trecut un apartament în Germania la valoarea de 664.000 euro.

Parlamentarii investesc în acțiuni Google, Tesla sau Netflix

Monica Elena Berescu a investit aproximativ 100.00 de euro în Google, Coca Cola, Microsoft, Tesla, Walt Disney, Marriot sau Royal Carribean. Ea are acțiuni și la unele dintre companiile românești.

Cătălin Drulă de la USR a investit 7.600 de dolari la Boeing și 250.000  de doalri la Zipline Internațioanl INC.

Foarte mulți dintre aleși au conturi în alte țări

Hajdu Gair, deputat UDMR are datorii de 156.000 de dolari în ceea ce privește unul dintre bussines-urile din Ungaria.

De asemenea, Ciprian Titi Stoica de la partidul AUR are datorii  de 11.200 de lire sterline la o bancă din Anglia.