Lumea la zi

Lukașenko, declarații halucinante! „România va avea aceeași soartă precum Ucraina”

lukashenko
Credit imagine: infofinanciar.ro

Președintele Belarusului, un cunoscut aliat al lui Vladimir Putin, a făcut declarații dincolo de orice imaginație într-un discurs.

În spusele sale, Lukașenko a pus la perete Washington-ul, afirmând faptul că SUA a avut un rol important și că au fost implicate în toate conflictele majore ale lumii. Pe lângă acest lucru, președintele Belarusu,lui a mai spus că România poate avea aceeași soartă precum Ucraina, în cazul în care America continuă “instigarea” și colaborarea cu țara noastră.

Președintele de la Minsk, crede că apropierea românilor de Statele Unite și de Occident ar putea duce la distrugerea țării. În schimb, pentru că Belarus este de partea Rusiei, va fi alături de învingători. Lukașenko a spus că trebuie să tragem învățăminte din evenimentele care au dus la Al Doilea Război Mondial.

„Astăzi este Ucraina, mâine România”

„Washingtonul s-a implicat în toate conflictele politice importante, dar în același timp, pare să ignore controversele interne care sunt pe cale să devină un conflict civil”, a declarat Lukașenko, citat de agenția de presă de stat din Rusia, TASS.

„Statele Unite ale Americii împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia, pe teritoriul Ucrainei. Și scopurile sunt, în același timp, slăbirea Rusiei și distrugerea Belarusului. Astăzi este Ucraina, mâine vor fi Moldova sau statele baltice, Polonia sau România. SUA încearcă să provoace un război în Kosovo, ca să pună presiune asupra Serbiei, aruncă gaz pe focul care mocnește în Karabah, tulbură apele din Siria. America este singura țară care beneficiază de pe urma a ceea ce se întâmplă aici: poate să îi arate Europei care este locul ei și să elimine rivalii dintr-o singură mișcare”, a zis el.

Potrivit lui Lukașenko, lumea a „luat-o razna și este pe cale să se dezintegreze”, scrie TASS. „Cum se va termina? Este prima data de la sfârșitul Războiului Rece când omenirea se află pe punctul de a începe un conflict nuclear. În toată nebunia, va trebui să dovedim maturitatea noastră ca națiune, pregătirea de a răspunde provocărilor geopolitice ale secolului XXI”, a mai susținut Lukașenko.