Infofinanciar > Lumea la zi > Lucrurile nu stau prea bine pentru Trump! A fost acuzat că a încercat să corupă alegerile din 2016
Lumea la zi

Lucrurile nu stau prea bine pentru Trump! A fost acuzat că a încercat să corupă alegerile din 2016

Donald trump
Sursa foto: arhiva companiei

Procurorii din Manhattan l-au acuzat pe Donald Trump că a mințit „de nenumărate ori” pentru a „acoperi” plățile făcute pentru a împiedica ca afirmațiile privind o relație extraconjugală să devină publice în zilele de dinaintea alegerilor din 2016. Asta în timp ce au început pledoariile inițiale în primul proces penal împotriva unui fost președinte american.

Bărbatul de 77 de ani „a orchestrat o schemă criminală pentru a corupe alegerile prezidențiale din 2016″. Asta a declarat procurorul adjunct Matthew Colangelo în fața celor șapte bărbați și cinci femei aleși pentru a decide cazul. „A vrut să ascundă comportamentul său criminal și al altora”.

Trump a răbufnit

Trump a răbufnit împotriva instanței și a procurorilor pe rețelele de socializare. A denunțat încă o dată cazul ca fiind o vânătoare de vrăjitoare în timp ce se îndrepta spre sala de judecată luni, 22 aprilie, dimineață. „Acest lucru este făcut ca o interferență electorală. Toată lumea știe acest lucru”, a declarat reporterilor prezumtivul candidat republican la Casa Albă în 2024.

Așezat la masa apărării din sala de judecată, el s-a încruntat în tăcere la judecător și juriu în timpul declarațiilor de deschidere. Dar nu a întâlnit privirea procurorului Alvin Bragg, care a instrumentat cazul.

Începutul procesului

Începutul procesului are loc la puțin peste un an după ce Bragg a adus primele acuzații penale împotriva unui fost președinte american. El l-a acuzat pe Trump că ar fi disimulat plăți de 130.000 de dolari făcute în perioada premergătoare alegerilor din 2016 pentru a cumpăra tăcerea unei actrițe porno care a susținut că a avut o scurtă aventură cu vedeta de reality show cu un deceniu înainte.

Ca orice acuzat penal, Trump trebuie să fie prezent în fiecare zi a ceea ce se așteaptă să fie un proces de șase săptămâni. O cerință despre care s-a plâns că îi va limita campania electorală înainte de alegerile din noiembrie. Instanța se va întrerupe miercurea dacă procesul se desfășoară conform programului. Asta a declarat săptămâna trecută judecătorul Juan Merchan.

Alegerea juraților

Săptămâna trecută, 12 jurați și șase înlocuitori au fost aleși dintr-un grup de aproape 200 de newyorkezi. Aceștia au fost atent verificați pentru a se asigura că nu nutresc prejudecăți insurmontabile față de Trump. Toți au declarat că ar putea fi imparțiali în a decide asupra faptelor din caz. Deși unii și-au exprimat dezgustul față de politicile și persoana sa.

Cazul banilor tăinuiți este primul împotriva lui Trump care ajunge în instanță, dar fostul președinte se confruntă cu acuzații penale în trei instanțe diferite pentru presupusele sale încercări de a împiedica tranziția pașnică a puterii după alegerile din 2020 și pentru păstrarea de documente clasificate la conacul său Mar-a-Lago din Florida. Nu este clar când vor fi judecate celelalte cauze penale. El se confruntă, de asemenea, cu o serie de proceduri civile, informează ft.com