Infofinanciar > Lumea la zi > Lucrările pe şantierele Autostrăzii A 1 Sibiu-Piteşti continuă și de Paști
Lumea la zi

Lucrările pe şantierele Autostrăzii A 1 Sibiu-Piteşti continuă și de Paști

Autostrada Sibiu Pitești Sursa foto Arhiva companiei
Foto: facebook.com

Lucrările pe şantierele Autostrăzii A 1 Sibiu-Piteşti continuă şi în zilele libere de Paşte. O atenţie sporită o va avea tunelul de la Curtea de Argeş, primul tunel care se forează pe o autostradă din România. Tunel care ar putea fi terminat în 2026. S

unt aproximativ 1.000 de drumari şi pe lotul 5 Piteşti-Curtea de Argeş unde se lucrează intens la nodul rutier de la Bascov. Respectiv continuarea Autostrăzii A 1 Bucureşti-Piteşti spre Valea Oltului.

Lotul de 30 de kilometri dintre Piteşti şi Curtea de Argeş este la 65 %, în avans faţă  de graficul de lucrări. Constructorul din Italia ar putea termina lucrările la finalul anului.

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: ”Este cea mai importantă autostradă pe care o avem de construit. Este prima trecere peste Carpați, este un nod rutier important, nod rutier care va asigura continuitatea autostrăzii București-Pitești către Sibiu. Este un nod important, se montează grinzi, pe de o parte se montează predale. Această secțiune are termen de finalizare anul viitor, dar cu această mobilizare pe care o are constructorul este foarte fezabil să fie dată în trafic până la sfârșitul anului”.

În această vară vor începe lucrările efective pentru loturile de munte ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Astfel, traficul pe Valea Oltului între Boiţa şi Câineni se va desfăşura dirijat, cu semafoare.