Infofinanciar > Lumea la zi > Lovitură de grație pentru miliardarul Elon Musk. Pachetul salarial de 55 de miliarde de dolari de la Tesla a fost anulat
Lumea la zi

Lovitură de grație pentru miliardarul Elon Musk. Pachetul salarial de 55 de miliarde de dolari de la Tesla a fost anulat

Pachetul salarial al lui Musk de 55 de miliarde de dolari de la Tesla a fost anulat. Sursa foto: dreamstime.com
Sursa foto: dreamstime.com

Pachetul salarial de 55 de miliarde de dolari al lui Elon Musk de la Tesla a fost vizat de un judecător din Delaware. În urma unei contestații a unui acționar care l-a considerat excesiv, a fost anulat.

O hotărâre care ar putea să ia o bucată uriașă din averea lui Musk. Și să pună sub semnul întrebării soarta companiilor sale.

Lovitură de grație pentru miliardarul Elon Musk

Decizia de marți, 30 ianuarie, reprezintă prima pierdere majoră în instanță a lui Elon Musk. Consiliul de administrație al Tesla va trebui să o ia de la capăt și să vină cu o nouă propunere.

Musk nu a încercat niciodată să își exercite opțiunile, deoarece acestea au fost contestate la Delaware Chancery Court. Prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu aproximativ 3% în urma acestei știri, în urma tranzacțiilor după orele de tranzacționare.

Musk a îndemnat în mod repetat consiliul de administrație al Tesla să organizeze un alt premiu masiv în acțiuni pentru el. Acum câțiva ani el și-a vândut o parte semnificativă din acțiunile sale pentru a achiziționa Twitter.

Miliardarul a declarat că are nevoie de o contribuție mai mare la Tesla pentru a menține controlul asupra producătorului de mașini electrice. Dar și pentru a se extinde mai mult în domeniul inteligenței artificiale.

Hotărârea lasă viitorul averii lui Musk în incertitudine

Averea sa netă ar scădea la 154,3 miliarde de dolari. Ceea ce l-ar face a treia cea mai bogată persoană din lume, după ce a petrecut cea mai mare parte a ultimilor doi ani pe locul 1.

În urma unui proces care s-a încheiat în urmă cu mai bine de un an, judecătorul-șef al Curții Chancery din Delaware, a dat dreptate unui investitor care s-a plâns că directorii Tesla nu au făcut dezvăluiri adecvate cu privire la pachetul de compensații pentru directorii executivi din 2018.

,,În analiza finală, Musk a lansat un proces de autoconducere. A recalibrat viteza și direcția pe parcurs, după cum a crezut de cuviință”, a scris judecătoarea. ,,Procesul a ajuns la un preț nedrept. Iar prin acest litigiu, reclamantul solicită o rechemare”, a mai adăugat aceasta.

Miliardarul a reacționat rapid la această decizie pe platforma sa de socializare, cunoscută sub numele de Twitter. El a recomandat ,,constituirea în Nevada sau Texas dacă preferați ca acționarii să decidă asupra problemelor”, conform mediafax.ro.