Infofinanciar > Info > Lotul de 10 kilometri până la Autostrada Soarelui se deschide la sfârșitul lunii iulie! Întârzierile au ajuns la un an
Info

Lotul de 10 kilometri până la Autostrada Soarelui se deschide la sfârșitul lunii iulie! Întârzierile au ajuns la un an

A2 Sursă foto: G4Media
sursa foto arhiva companiei

Conexiunea dintre Autostrada București Sud și Autostrada Soarelui ar putea fi deschisă la sfârșitul lunii iulie, spune secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, de pe șantierul A0 de la Glina.

Este vorba despre un segment de 10 kilometri între Popești-Leordeni (DN 4) și A2 – Autostrada Soarelui, care face parte din primul lot al A0 și este acum realizat în proporție de peste 90%.

Termenul inițial de execuție pentru lotul Glina-Vidra (17 km) era toamna 2023. Deschiderea celor 10 km va permite circulația pe 33 de kilometri între Bragadiru (DN 6) și Constanța (Ovidiu/Agigea) pe autostradă completă, aproape 250 de kilometri, conform explicațiilor oferite de Economedia. Această conexiune va elimina blocajele de la descărcarea A2 în centura București (tronson nemodernizat, cu o singură bandă pe sens) și cozile la intrarea pe A2 din Centură, scrie Economedia.