Infofinanciar > Info > Problemele vin de la începutul anului. Locuitorii din București, îngrijorați de facturile din ianuarie
Info

Problemele vin de la începutul anului. Locuitorii din București, îngrijorați de facturile din ianuarie

Facturi energie
Sursă foto: Economica.net

Facturile pentru luna ianuarie au generat îngrijorare printre locuitorii Capitalei. În contextul în care mulți s-au confruntat cu sume record, cu creșteri semnificative față de luniile anterioare.

Această situație vine pe fondul unor probleme în furnizarea serviciilor de apă caldă și căldură în luna decembrie. Când numeroase zone din București au avut de suferit din cauza avariilor complexe. Mulți locatari au fost afectați de întreruperi în furnizarea apei calde și a căldurii, iar acum se confruntă cu facturi exorbitante pentru ianuarie.

Unele asociații de locatari au raportat că facturile de la Termoenergetica au crescut cu câteva mii de lei în comparație cu luna precedentă, depășind în unele cazuri suma de 20.000 de lei pentru consumul de apă caldă și căldură.

Președinții de bloc se confruntă cu dificultăți în achitarea acestor sume. Având în vedere că mulți deja înregistrează restanțe pentru lunile anterioare, cu unele scări de bloc din sectorul 1 având restanțe ce depășesc 50.000 de lei la Termoenergetica.

Explicația pentru aceste sume record rezidă în condițiile meteorologice extreme din ianuarie. Caracterizate de temperaturi negative pe timpul nopții și o medie de -1 grad Celsius în centrul Capitalei. Această vreme geroasă a condus la un consum mai ridicat de agent termic, contribuind la majorarea facturilor, conform observatornews.ro.