Infofinanciar > Info > Facturi uriașe pentru locatari! Cât au de plătit după ce și-au montat repartitoarele
Info

Facturi uriașe pentru locatari! Cât au de plătit după ce și-au montat repartitoarele

Calorifer, Sursă foto: Shutterstock
sursă foto: arhiva companiei

În anul 2023, parlamentarii au votat legea care îi obligă pe români să își instaleze repartitoarele de clădura până la data de 31 decembrie 2024. Mai mulți locatari și-au montat aceste repartitoare, dar au constatat că facturile sunt mult mai mari decât erau înainte. Cei care încă nu și-au montat aceste dispozitive plătesc mai puțin.

Președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România (FAPR), Radu Opaina, a declarat că aproximativ 60% dintre locatarii care au montate aceste repartitoare de clădură plătesc mai mult față de cei care nu făcut acest lucru. În România, aproximativ 500.000 de persoane se confruntă cu această problemă.

„Unii închid repartitoarele și se încălzesc de la vecini, prin pereți, prin țevile care trec prin apartamente sau cu gazele de la aragaz din instalația comună. Aceste costuri nu se regăsesc în factura de căldură a apartamentului care închide caloriferele, ci în factura tuturor celorlalți vecini. În acest fel, unii plătesc foarte puțin sau chiar deloc. În timp ce costurile celorlalți cresc. Mai exact, unii plătesc pentru ceilalți.”, a transmis Radu Opaina, potrivit Cancan.ro