Infofinanciar > Info > Liceenii români sunt invitați la Camp Kennedy, Ediția a V-a
Info Lumea la zi

Liceenii români sunt invitați la Camp Kennedy, Ediția a V-a

Liceenii români sunt invitați la Camp Kennedy, Ediția a V-a
Foto: americancouncils.ro

Ambasada Statelor Unite în România le propune liceenilor români cu vârsta cuprinsă între 15-17 ani să candideze la Şcoala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership, denumită Camp Kennedy.

Camp Kennedy va avea loc în perioada 15-21 iulie 2022, în apropiere de București. Și este susținut de American Councils for International Education.

Moca

Programul girat de Ambasada SUA îşi propune să ofere liceenilor oportunitatea de a învăţa cum funcţionează statul român, care este rolul cetăţeanului într-o societate democratică şi cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunităţile din care provin.

Participarea Camp Kennedy este gratuită, dar vor fi aleși numai 15 tinerice vor avea  asigurate integral cazarea, materialele și sesiunile educative cu traineri și invitați deosebiți. Programul include și o componentă online, derulată anterior taberei, cu formatori din România și din SUA.

Numai pentru creativi

Conform spuselor reprezentanților programului, Camp Kennedy este dedicat liceenilor vizionari, creativi, implicați şi care urmăresc dezvoltarea leadershipului civic și a cetățeniei active. Sunt programate activităţi diverse, dezbateri, workshop-uri şi sesiuni de informare sau vizite în instituţii publice de interes. La finalul Școlii de Vară, participanții vor fi implicați în unele proiecte locale, în comunitățile sau liceele din care provin.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • au cetățenie română;
  • sunt, la momentul înscrierii, elevi la licee de orice profil, din mediul rural și urban;
  • au minimum 15 ani și maximum 17 ani împliniți în momentul începerii programului (15 iulie 2022);
  • au cel puțin un nivel mediu de cunoştinţe de limba engleză;
  • sunt creativi, implicați civic și au rezultate școlare și extrașcolare bune;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local, în perioada 22-31 Iulie 2022;

Cei interesați se pot înscrie online până pe data de 9 mai 2022, completând formularul disponibil aici: https://forms.office.com/r/tCrNtyTPNy

Cum este la Camp Kennedy

”Am petrecut o săptămână în Capitală, timp în care ne-am plimbat prin cele mai importante instituții ale statului și am avut onoarea să cunoaștem persoane precum domnul Laurențiu Ștefan, consilier prezidențial în Departamentul Politică Internă, domnul Cameluș Păduraru, consilier al procurorului-șef DNA și domnul Alexandru Arghir, președintele Tribunalului București. M-a cucerit nivelul discuțiilor, deschiderea dumnealor și sinceritatea răspunsurilor chiar și în privința unor aspecte mai delicate, găsind cea mai elegantă cale de a dialoga cu niște elevi de 16, 17 ani”, a spus, despre experiența Camp Kennedy, Ilinca Leşovschi, liceeană din Paitra Neamț.

”În timpul sesiunilor am atins diverse domenii, de la discriminarea minorităților, până la dezbateri cu privire la viitorul Uniunii Europene. În sfera educației non-formale, am înglobat o mulțime de subiecte, de idei și atitudini, pe care am reușit să le expunem fiecare în parte fără a ne contrazice sau a întrece limitele. Munca în echipă a dus la rezultate neașteptate când a venit vorba de proiectele pe care le-am avut de realizat, chiar dacă făcusem cunoștință cu ceilalți participanți cu doar câteva zile în urmă”, a mai spus a Ilinca.