Infofinanciar > Lumea la zi > Lexus și Toyota, celor mai fiabile mărci de automobile din 2024. Electricele mai au de lucrat
Lumea la zi

Lexus și Toyota, celor mai fiabile mărci de automobile din 2024. Electricele mai au de lucrat

sursa foto carsafe
sursa foto arhiva companiei

Firma de cercetare a pieței JD Power a analizat, așa cum o face an de an de 35 de ani, cât de fiabile sunt automobilele produse la nivel mondial. cela mai fiabile mărci vin din Japonia.

JD Power a luat în calcul numărul de probleme raportate pentru un brand la fiecare 100 de vehicule analizate

Cercetarea arată că vehiculele electrice (256 PP100) și cele plug-in hybrid (216 PP100) au mai multe probleme decât cele cu motoare termice (187 PP100) și cele hibrid (191 PP100).

Electricele, cele mai puțin fiabile mărci

În cazul mașinilor electrice, care sunt mult mai grele decât cele convenționale, utilizatorii au deseori probleme cu anvelopele. Potrivit raportului, 39% dintre utilizatorii chestionați au schimbat pneuri în ultimele 12 luni. Prin comparație, doar 20% dintre posesorii de automobile echipate cu motoare cu ardere internă au făcut acest lucru.

Toyota rămâne cel mai fiabil producător auto. Mărcile sale Lexus și Toyota ocupă primele două locuri în clasament.

Poziția, în apropiere de coada clasamentului, a mărcii germane de lux Audi este, de asemenea de remarcat.

Toyota este cel mai mare producător de automobile din lume, cu vânzări de peste 8,4 milioane de autovehicule în 2010. Autovehiculele produse sunt vândute sub denumirile de Toyota, Scion și Lexus.