Infofinanciar > Lumea la zi > Lavrov: „Dominația Occidentului, care a durat 500 de ani, se apropie de sfârșit”
Lumea la zi

Lavrov: „Dominația Occidentului, care a durat 500 de ani, se apropie de sfârșit”

lavrov-acuza-occidentul
Foto: facebook.com

„Dominația Occidentului, care a durat 500 de ani, se apropie de sfârșit”, a spus recent ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

El a făcut această afirmație cu ocazia criticării operațiunilor militare israeliene în Gaza: „Nu este acceptabil să folosim acel eveniment pentru a justifica pedeapsa colectivă a poporul palestinian”.

Potrivit lui Lavrov, ar trebui să existe o prezență a forțelor internaționale, pe câmpul de luptă, în Gaza: „I-am spus Israelului, de ani de zile, că cel mai periculos factor pentru stabilitatea Orientului Mijlociu este problema palestiniană nerezolvată”. „Eu nu sunt un ipocrit” și „nici Rusia nu este”, a concluzionat Lavrov.

Fisuri în dominația Occidentală

Viitorul Rusiei depinde de soldații care luptă în operațiunea specială din Ucraina, a spus președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu soldații ruși la Kremlin cu ocazia Zilei Eroilor Patriei, care este sărbătorită în Rusia pe 9 decembrie.

„O mare parte din viitorul Rusiei depinde de munca voastră de luptă, asta este evident”, a spus Putin.

Germania ar trebui să fie pregătită să sporească sprijinul pentru Ucraina, dacă alte țări nu o vor mai susține, a spus cancelarul german Olaf Scholz, la conferința Partidului Social Democrat, după cum a relatat „Deutsche Welle„.

Zelenski, haihui

Cancelarul a adăugat că „probabil acest război nu se va încheia curând” și, prin urmare, este important „să putem face ceea ce este necesar pe termen lung”, adică „să sprijinim în continuare Ucraina în lupta sa defensivă”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis să participe la ceremonia de depunere a jurământului noului președinte Milei în Argentina, a anunțat Biroul Președinției Ucrainei. Dar înainte l-a întâlnit pe prim-ministrul din Capul Verde, după cum a scris însuși Zelenski pe X, postând o fotografie cu premierul Ulisses Correia e Silva.