Infofinanciar > Info > La noi ca la nimenea! Deși vânzările de apartamente au scăzut, prețurile rămân aceleași
Info

La noi ca la nimenea! Deși vânzările de apartamente au scăzut, prețurile rămân aceleași

Apartamente Sursa foto DCNews
FOTO:dcnews.ro

După o perioadă de creșteri, apar și anumite corecții în sectorul imobiliar. În mai multe state europene, pe fondul inflației și al dobânzilor tot mai mari pentru credite, prețurile au scăzut. La nivelul țării noastre, deși vânzările au scăzut, prețurile au rămas constante.

În aceste condiții, mai mulți vânzători au făcut reduceri în cadrul unui târg imobiliar organizat în Capitală. Clienții au avut de unde alege, oferta de locuințe, apartamente sau case de vacanțe a fost variată.

Cererea de creditare se reduce

Referitor la prețul apartamentelor, Dragoș Nichifor, broker de credite a precizat că: „E clar că cu cât avem bani mai scumpi. cu atât cererea de creditare se reduce. Anul acesta a început mai greu decât anul trecut. În momentul în care vor considera că gata, s-a terminat partea de creștere a dobânzilor, au cam dispărut pericolele economice, atunci e posibil să observăm un val mare.”

Din perspectiva dezvoltatorilor din România, ceea ce se petrece acum în România reprezintă o scădere  a vânzărilor, dar nu și a prețurilor

„Situația în Canada acum este destul de grea. Tranzacțiile și prețurile au scăzut amândouă, față de anul trecut. Scăderile sunt de peste 20% în ceea ce privește prețurile caselor, cu siguranță. Față de România, diferența este ca de la zi la noapte”, a declarat Michael Topolinski dezvoltator imobiliar. „Piața imobiliară de lux, de regulă nu este afectată. Aici nu observăm aceleași fluctuații. E mai puțin afectată de crizele economice, pentru că ne adresăm unei categorii de clienți mai aparte”, a punctat Alexandru Bocuncescu, reprezentant al unei companii imobiliare.

Vânzările de locuințe din România au scăzut considerabil

Vânzările de locuințe din ultimele luni au scăzut considerabil, însă, acest lucru nu se poate afirma și despre prețurile apartamentelor care au rămas neschimbate. La nivelul României prețul apartamentelor a înregistrat o creștere de 2,5% în ultimul trimestru al anului trecut, conform datelor oferite de Eurostat, în timp ce în alte state ca Germania sau Danemarca prețul locuințelor a scăzut cu 5% respectiv 6,5%, potrivit stirileprotv.ro.

Pe de altă parte, pentru prima oară din 2015, la nivel european, prețurile locuințelor s-a diminuat. În cadrul târgului, vizitatorii, în ciuda ofertei variate, nu au găsit ceea ce își doreau.

„Apartament cu două camere căutăm. Noi facem analiza pentru fiica noastră, care nu poate să se împrumute, pentru că este tânără, este la început de drum, și are nevoie de susținere”, a declarat unul dintre vizitatori. În ceea ce privește posibilitatea de finanțare: „Credit, nu. E destul de convenabil din ce am văzut cu rate la dezvoltator”, a precizat un alt vizitator.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.