Infofinanciar > Lumea la zi > Kremlinul urmărește alegerile din Franța. Dmitri Peskov observă aceleași tendințe la nivel european
Lumea la zi

Kremlinul urmărește alegerile din Franța. Dmitri Peskov observă aceleași tendințe la nivel european

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
Sursă foto: arhivă

Kremlinul a declarat luni că rezultatul primului tur al alegerilor parlamentare din Franța a confirmat tendințele. Deja observate în diferite țări europene.

Partidul de extremă-dreapta al Marinei Le Pen, Raliul Național (RN), a înregistrat o victorie istorică. În primul tur al alegerilor parlamentare din Franța. Însă rezultatul final va depinde de zilele de constituire a alianțelor înainte de turul doi de săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor Moscova urmărește îndeaproape alegerile din Franța și consideră modul în care a decurs primul tur reflectă o tendință la nivel european.

Urmărim foarte îndeaproape desfășurarea acestor alegeri, iar tendințele care au apărut anterior întro serie de țări europene, inclusiv Franța, se confirmă, a declarat Peskov.

„Vom aștepta turul al doilea, deși preferințele alegătorilor francezi sunt mai mult sau mai puțin clare pentru noi”, potrivit reuters.