Infofinanciar > Info > Klaus Iohannis laudă coaliția de guvernare! „România are una dintre cele mai mari creşteri economice”
Info

Klaus Iohannis laudă coaliția de guvernare! „România are una dintre cele mai mari creşteri economice”

Klaus Iohannis, Sursă foto: CaleaEuropeană
FOTO: caleaeuropeana.ro

Klaus Iohannis a susținut în cursul zilei de astăzi o conferință de presă în care și-a exprimat mulțumire în ceea ce privește situația actuală a României. liderul de la Cotroceni consideră că țara noastră este în momentul de față stabilă din punct de vedere politic grație Coaliției de guvernare. Acesta a ținut să sublinieze faptul că principalele obiective asumate de partidele de guvernământ au fost îndeplinite.

Klaus Iohannis a ținut să precizeze că România a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri economice din blocul comunitar european. Potrivit acestuia succesul țării noastre în materie se stabilitate economică se datorează Guvernului și Parlamentului României.

Klaus Iohannis despre Coaliția de guvernare

”Eu sunt foarte mulţumit că există această coaliţie, că România este guvernată, că România este stabilă, că acest Guvern are o majoritate solidă în Parlament şi că am evitat să intrăm în recesiune, am reuşit să trecem până acum cu bine prin toate crizele care au venit peste noi. Nu cred că este puţin lucru”, a punctat liderul de la Cotroceni, acesta a mai adăugat că ”„România are una dintre cele mai mari creşteri economice”.

Cât despre contrele din interiorul Coaliției, Iohannis a susținut că este un lucru normal ca politicienii să-și exprime punctele de vedere într-o manieră mai hotărâtă.

” A, că se mai ceartă unul cu altul, că mai iese un politician avid de notorietate publică? Aşa e în politică. Nu cred că putem să ne aşteptăm vreodată ca politicienii să stea frumos acolo în banca lor şi să nu spună nimic. Că nu ar fi politicieni. În principiu însă lucrurile funcţionează în mare şi s-a văzut” a explicat Klaus Iohannis.

Referitor la efectele generate de criza energetică în accepțiunea primului om în Stat populația României nu a avut de suferit prea mult din punct de vedere financiar.

Președintele României mulțumit de maniera în care Guvernul a rezolvat crizele

”Criza energetică nu a dus la sărăcirea populaţiei României. În continuare putem să ne încălzim casele, putem să aprindem lumina şi acest lucru nu a fost chiar aşa de la sine înţeles, atunci când a început criza şi când toată lumea ne-a spus că nu o să facem faţă”, informează adevarul.ro.

De asemenea, președintele României a apreciat eforturile Coaliției de guvernare de menține sub control inflația, în ciuda scenariilor pesimiste lansate de gurile rele care considerau că autoritățile nu vor reuși să corecteze rata inflației.

”Uite că am făcut faţă. Inflaţia scade. Au fost suficient de mulţi care ne-au spus că nu o să fim în stare să facem nimic. Iată că totuşi am făcut. Inflaţia scade şi compensaţii vor exista şi vor fi făcute în aşa fel încât românii să nu simtă aşa de rău crizele în buzunarul propriu. Pot să spun da, obiectivul principal şi motivul principal al existenţei acestei coaliţii a fost îndeplinit, România este stabilă şi este guvernată”, conchide Klaus Iohannis.

Iohannis solicită mai mult dialog în privința dragării canalului Bâstroe

Totuși, politicienii n-au scăpat de critica Președintelui în ceea ce privește chestiunea canalului Bâstroe. Potrivit locatarului de la Cotroceni politicienii de stânga au lansat acuzații la adresa Ucrainei fără a avea pe masă toate datele problemei. Președintele pune aceste acuzații pe seama nevoii de atragere a capitalului electoral dat fiind faptul că anul viitor vom avea parte de alegeri generale.

”La noi o serie de politicieni s-au inflamat fără să verifice ce se întâmplă acolo. Cred că au simțit o ocazie să se profileze un pic mai mult în spațiul public. Nu cred că în acest moment e potrivit să atacăm ucrainenii pe baza unor date incerte. Ei acum nu au nevoie să fie certați, au nevoie de sprijin.

Nu vreau absolut deloc să se tolereze lucrări care pun în dificultate biodiversitatea Deltei dar nici nu e bine să ne ambalăm fără știm despre ce este vorba. Eu cred că multe declarații sunt neproductive și nepotrivite. Invit pe toți cei preocupați să aștepte până se întâlnesc experții și discută.

E abordarea cea mai corectă și abordarea care ne duce la rezultate. Și ucrainenii fac lucrări probabil că vor ceva, porturile lor sunt blocate de ruși și vor să iasă undeva cu marfa lor, și noi avem pretenții ca Delta să fie protejată”, completează Iohannis, citat de adevarul.ro