Infofinanciar > Lumea la zi > Kim îl așteaptă pe Putin în vizită. Coreea de Sud și SUA sunt îngrijorate
Lumea la zi

Kim îl așteaptă pe Putin în vizită. Coreea de Sud și SUA sunt îngrijorate

kim jong un putin
Sursa foto: Arhiva companiei

O posibilă vizită a lui Vladimir Putin în Coreea de Nord ar putea aprofunda legăturile militare dintre cele două țări. Acest lucru încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, au avertizat vineri oficiali din Coreea de Sud și Statele Unite.

Oficialii sud-coreeni susțin că vizita lui Putin nu ar trebui să aibă ca rezultat o cooperare militară mai mare între Phenian și Moscova. încălcând rezoluțiile, potrivit Ministerului de Externe de la Seul. Secretarul de stat adjunct al SUA, Kurt Campbell, a promis o cooperare continuă pentru a aborda potențiala instabilitate regională. Dar și provocările provocate de călătorie.

Luni, ziarul rusesc Vedomosti a relatat că Putin va vizita Coreea de Nord și Vietnamul în următoarele săptămâni. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să dea o dată sau o agendă pentru o posibilă vizită. Peskov a declarat că dreptul Rusiei de a dezvolta legături mai strânse cu Coreea de Nord nu ar trebui să fie pus la îndoială. Și nici să fie o sursă de teamă pentru nimeni, a subliniat purtătorul de cuvânt, citat de reuters.com.