Infofinanciar > Lumea la zi > Kim susține invazia Ucrainei, în timp ce Putin vizitează Coreea de Nord
Lumea la zi

Kim susține invazia Ucrainei, în timp ce Putin vizitează Coreea de Nord

Kim Jong-un Sursă foto: CNBC
Sursă foto: arhivă

Paradă stradală masivă și dansuri organizate, așa a fost primit Vladimir Putin. Alături de Kim Jong Un, acesta a defilat pe străzi de pe plafonul unui autovehicul.

Au urmat aproximativ 10 minute în care diferite grupuri coregrafice de masă au prezentat dansuri și cântece, precum și defilarea unui ansamblu militar care a executat un salut cu 21 de salve de tunuri.

Liderul rus a fost întâmpinat în această dimineață în cadrul unei ceremonii formale fastuoase în fața Marii Săli de Studiu a Poporului. Cu un spectacol în care au cântat copii și au avut loc plimbări militare.

Imaginile arată că zeci de mii de nord-coreeni s-au aliniat pe bulevardele din centrul capitalei. În timp ce un cortegiu de motociclete a trecut prin ele. După ceremonie, cei doi au început convorbirile, în cadrul cărora Putin a mulțumit Coreei de Nord pentru „sprijinul constant și ezitant pentru politica rusă, inclusiv în direcția ucraineană”. El a anunțat un nou „document fundamental” care va sta la baza relațiilor dintre cele două națiuni pe viitor.

Oficialii ruși semnalaseră că ar putea fi elaborat un parteneriat strategic cuprinzător. Între timp, Kim a declarat că relațiile dintre cele două națiuni „intră într-o perioadă de nouă înflorire”, potrivit bbc.