Infofinanciar > Lumea la zi > Kim Jong-un dezvăluie și testează un nou tanc de luptă
Lumea la zi

Kim Jong-un dezvăluie și testează un nou tanc de luptă

Kim Jong-un dezvăluie și testează un nou tanc de luptă
Foto: facebook.com

Liderul Kim Jong-un a condus un „nou tip de tanc de luptă” în timpul exercițiilor militare din Coreea de Nord.

Îmbrăcat într-o geacă de piele neagră, Kim Jong-un a supravegheat exerciții militare și a venit să-i salute pe soldații nord-coreeni în ţinută de camuflaj în ovații, potrivit imaginilor difuzate de KCNA. După ce a trecut în revistă echipajele tancurilor, liderul „s-a urcat pe un nou tip de tanc de luptă, a apucat maneta de control și a condus singur tancul”, a relatat agenția de stat.

Kim Jong-un a spus că este foarte mulțumit de „puterea excelentă de lovitură” a acestui tanc. Totodată, el a subliniat „importanța rolului și responsabilității tancurilor în războiul modern”. Kim a insistat asupra „necesității de a organiza exerciții ample care să simuleze un adevărat război”, potrivit aceleiași surse.

Aceste exerciții nord-coreene au avut loc în ultima zi a manevrelor militare anuale de primăvară ale Washingtonului și Seulului, care şi-au dublat numărul de soldați participanți în acest an față de 2023, pentru a se pregăti mai bine şi pentru a putea răspunde amenințărilor nucleare tot mai mari ale Phenianului, au spus ei.

Coreea de Nord condamnă aceste exerciții, pe care le consideră nişte repetiții pentru o invazie a teritoriului său. Phenianul a efectuat anterior teste de arme ca răspuns la exerciții comune de această natură.

De la începutul anului, Phenianul a desemnat Coreea de Sud drept „principalul său inamic”. Și a închis agenții dedicate reunificării și dialogului inter-coreean. Dar a și  amenințat cu război pentru orice încălcare a teritoriului său.