Infofinanciar > Lumea la zi > Joe Biden vrea o a doua șansă! „Nu este un președinte mai mult sau mai puțin capabil decât era în urmă cu două luni”
Lumea la zi

Joe Biden vrea o a doua șansă! „Nu este un președinte mai mult sau mai puțin capabil decât era în urmă cu două luni”

Biden Sursa foto The Times of Israel
Sursa foto: The Times of Israel

Un corespondent CNN de la Casa Albă a spus că președintele Statelor Unite ale Americii a părut slab, gestionând greșit unele acțiuni, însă acesta s-a schimbat.

Legea privind inflația, precum și alte victorii legislative sunt doar unele dintre reușitele de pe agenda democraților. John Harwood, corespondentul transmite faptul că oficialii au în vedere rezolvarea cât mai multor probleme de pe ordinea de zi.

Conform foxnews.com,  publicația americană a publicat un articol care avea în vedere starea politică a lui Joe Biden. Corespondentul a transmis faptul că actualul președinte al Statelor Unite ale Americii este pe drumul cel bun, cu toate că anterior nu a părut potrivit pentru această funcție.

Este Biden bun pentru America?

„Joe Biden nu este un președinte nici mai mult sau mai puțin capabil decât a fost acum două luni. Personalul său nu este nici mai mult sau mai puțin competent”, transmis acesta.

El a părut slab în fața națiunilor în momentul în care a luat niște decizii ce nu erau necesare, ce nu erau demne de un lider experimentat.

„Dar, dintr-o dată, imaginile lui Biden ca un septuagenar slab în fruntea unei Case Albe prost gestionate au făcut loc celor ale unui lider experimentat, zâmbind în spatele unor ochelari de soare de aviator, a cărui echipă testată în luptă a realizat o serie de priorități naționale. O serie de victorii face asta pentru tine”, a continuat el.

Sondajele Real Clear Politics, Joe Biden arată faptul că acesta și-a depășit propriul record cu patru puncte procentual ajungând la 40,8%. Chiar și în aceste condiții, rata de aprobare a acestuia este încă redusă în condițiile în care mai ult de jumătat dntre americani nu sunt de acord cu performanța profesională a lui Biden.

Cât s-a schimbat Biden de la ultimele greșeli?

Harwood a transmis faptul că președintele Joe Biden îndreaptă lucrurile și, acum acesta este „o combinație de noroc, îndemânare și perseverență din partea unui președinte și a Partidului Democrat hotărât să acționeze unilateral acolo unde republicanii nu ar fi vrut și să facă compromisuri acolo unde republicanii ar fi făcut-o”.

Corespondentul CNN a transmis faptul că prețurile la benzină sunt în scădere, comparativ cu valorile înregistrate în luna iunie a anului curent. Cu tate ă acestea se datorează în principal scăderii cererii, el spune că inflația va rămâne cea mai are problema politică a președintelui.

Harwood este de părere că acțiunile care au vizat moartea teroristului Al-Qaeda Ayman al-Zawahiri, vin ca o dovadă a ceea ce a spus Biden despre terrorism și „a justificat afirmațiile lui Biden că SUA ar putea lupta împotriva terorismului în Afganistan chiar și fără trupe pe teren”.

Totuși, el a făcut trimitere și la Legea privind reducerea inflației. El a precizat că aceasta nu va reduce de fapt inflația și nici nu va fi o victorie legislativă a președintelui.

„Politicienii și experții care descriu o agendă legislativă eșuată și-au scris recenziile înainte de finalul piesei”, a scris Harwood.