Infofinanciar > Lumea la zi > Joe Biden, în vizită în Israel. Când ar putea ajunge președintele american
Lumea la zi

Joe Biden, în vizită în Israel. Când ar putea ajunge președintele american

Încrederea americanilor în instituții, în frunte cu Președinia, a scăzut drastic sub mandatul lui Joe Biden
Sursa foto: arhiva companiei

Administrația Biden ia în considerare o vizită prezidențială în Israel în semn de susținere a țării în urma atacului brutal al Hamas. Doi oficiali americani au declarat că președintele Joe Biden ar putea ateriza în Israel chiar în această săptămână. Dar ei subliniază că o călătorie ar putea să nu aibă loc prea curând, sau chiar deloc. Asta în funcție de situația de securitate din Israel și de starea unui război care scapă rapid de sub control.

Israelul este pe punctul de a ordona o invazie terestră în Gaza. Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a invitat pe Biden să viziteze țara atunci când cei doi bărbați au discutat.

Biden le-a spus consilierilor că este interesat să meargă, deoarece prezența sa ar demonstra sprijinul puternic al SUA după ce Hamas a ucis peste 1.300 de israelieni și a luat aproximativ 150 de ostatici, inclusiv americani. Dar probabilitatea unei escaladări a ostilităților ar putea însemna că orice călătorie viitoare ar avea loc într-un moment deosebit de precar în dezvoltarea războiului, informează politico.eu