Infofinanciar > Lumea la zi > Joe Biden, la adresa lui Trump: „Nu se poate să-ţi iubeşti ţara doar când câştigi”
Lumea la zi

Joe Biden, la adresa lui Trump: „Nu se poate să-ţi iubeşti ţara doar când câştigi”

biden și trump
Sursa foto: Arhiva companiei

Președintele american Joe Biden a făcut o serie de afirmații despre rivalul său republican, Donald Trump. Biden a spus că, dacă el va câștiga alegerile din 5 noiembrie 2024, Donald Trump ”nu va accepta” rezultatul voturilor.

Președintele american a declarat pentru CNN faptul că: ”El ar putea să nu accepte rezultatul alegerilor.” De asemenea, Biden a mai spus și că:” Vă asigur că nu-l va accepta, iar acest lucru este ”periculos”.

Democratul în vârsta de 81 de ani a subliniat că: ”Nu se poate să-ți iubeşti ţara doar când câștigi”.

Președintele american a declarat că el va accepta bucuros rezultatele, dacă totul se va desfășura corect în timpul alegerilor. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, el a zis că „atunci va trebui să ne batem pentru binele ţării”.

Sfaturi electorale din partea lui Barack Obama pentru Joe Biden

Fostul președinte democrat, Barack Obama, i-a dat sfaturi prețioase lui Joe Biden. Acesta i-a spus ”să continue să face” ceea ce face. Presa din America a dezvăluit recent rezervele ipotetice ale lui Barack Obama în privința campaniei pe care o desfășoară fostul său vicepreședinte.

Sondajele îl creditează pe Biden cot la cot cu Donald Trump în ceea ce privește votul, sau eventual devansat în anumite state decisive. ”Sunt mulţumit de traiectoria campaniei” a declarat președintele american de curând. De asemenea, el crede că ”majoritatea oamenilor se vor concentra şi vor lua o decizie abia în toamnă”. Mai mult decât atât, el laudă eforturile depuse de către echipele sale de campanie din teren.

Acuzațiile lui Biden la adresa lui Trump

Fostul președinte republican nu a acceptat niciodată faptul că a fost înfrânt de către Joe Biden în alegerile prezidențiale din anul 2020.

”Câte proceduri judiciare a pierdut?”, declară preşedintele american, referindu-se la încercările rivalului său de a contesta anumite numărători locale ale voturilor.

Președintele american îl acuză pe Donald Trump de faptul că nu este un partizan al democrației.  De asemenea, Biden a declarat și faptul că Donald Trump: ”n-a reuşit niciodată să creeze locuri de muncă, iar eu n-am eşuat niciodată. Eu am creat 15 milioane de locuri de muncă”.

Într-o nota mai pozitivă, Joe Biden a susținut că ”economia noastră este cea mai solidă din lume”. El a subliniat că, la întrunirile internaționale, i se spune deseori de majoritatea liderilor străini că el trebuie să câștige, potrivit Știrilor PROTV.