Infofinanciar > Lumea la zi > Joe Biden, declarații în Congres! În ce condiții ar ataca Moscova aliații din NATO
Lumea la zi

Joe Biden, declarații în Congres! În ce condiții ar ataca Moscova aliații din NATO

joe biden (sursă foto: dreamstime)
sursa foto arhiva companiei

Joe Biden a anunțat încă un ajutor militar pentru Ucraina. Președintele cu această ocazie a avertizat că o victorie a Rusiei asupra Ucrainei ar lăsa Moscova în poziția de a ataca aliații din NATO.

SUA anunță un ajutor suplimentar de 175 de milioane de dolari pentru Ucraina, din rezerva tot mai mică de bani pentru Kiev, transmite Reuters.

Joe Biden a semnalat disponibilitatea de a face schimbări semnificative în politica americană privind migrația de-a lungul frontierei cu Mexicul pentru a încerca să atragă sprijinul republicanilor.

„Dacă Putin va cuceri Ucraina, nu se va opri acolo”, a spus Biden. Putin va ataca un aliat NATO, a prezis el, iar atunci „vom avea ceva ce nu căutăm și ceva ce nu avem astăzi: trupe americane luptând împotriva trupelor rusești”, a spus Biden.

„Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige”, a spus el, provocând o reacție furioasă din partea Moscovei.

Agenția rusă de știri RIA l-a citat pe ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, care a declarat că afirmațiile lui Biden privind un potențial conflict SUA-Rusia au fost „o retorică provocatoare, inacceptabilă pentru o putere nucleară responsabilă”.

Cu toate acestea, republicanii din Senat au blocat mai târziu miercuri legislația susținută de democrați, care ar fi oferit miliarde de dolari în noi ajutoare de securitate pentru Ucraina și Israel.

Casa Albă a avertizat săptămâna aceasta că SUA nu mai au timp și bani pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia Rusiei.