Infofinanciar > Lumea la zi > Japonia poate fi independentă energetic până în 2060. Țara are 67 GW de fotovoltaice instalați
Lumea la zi

Japonia poate fi independentă energetic până în 2060. Țara are 67 GW de fotovoltaice instalați

Sursa foto: realitatea.net
Sursa foto: Arhiva companiei

Japonia, un mare cumpărător de cărbune și de gaz natural lichefiat (GNL), ar putea fi independentă energetic până în 2060. Țara investește masiv în extinderea energiei solare și eoliene împreună cu bateriile de stocare.

Japonia importă cea mai mare parte a resurselor sale energetice din Orientul Mijlociu, Australia și Statele Unite. Guvernul prevede reducerea GNL și a cărbunelui la sub 40% din mixul de generare a energiei până în 2030. În prezent este de peste 60%.

Japonia ar putea fi independentă energetic dacă ar avea 45% din energia solară și 30% din producția de energie eoliană. Mixul trebuie completat cu 5% din energia hidroelectrică și alte 5% din biomasă și e-combustibil. Energia nucleară ar asigura restul de 15%, până în 2060.

Japonia a instalat anul trecut aproximativ 4 GW de noi capacități solare. Capacitatea sa totală de energie solară în curs de dezvoltare a ajuns la 87 GW. Este a treia cea mai mare din lume, după China și Statele Unite, conform reuters.