Infofinanciar > Lumea la zi > Italia se revoltă! Giorgia Meloni caută soluții pentru a stopa fluxurile de migranți
Lumea la zi

Italia se revoltă! Giorgia Meloni caută soluții pentru a stopa fluxurile de migranți

Giorgia Meloni
Sursă foto: Sky News

Georgia Meloni, premierul Italiei, afirmă că fluxurile ilegale de migranți au un impact negativ asupra tuturor națiunilor. Acestea pot crea probleme majore în ceea ce privește gestionarea frontierelor, securitatea și integrarea acestora în țara gazdă.

Astfel de fluxuri ilegale pot genera provocări în ceea ce privește controlului migrației și afectează economia și coeziunea socială a țărilor de destinație.

Poziția premierului italian, Giorgia Meloni

Giorgia Meloni, premierul italian, a atras atenția că fluxurile ilegale de migranți au un impact negativ asupra tuturor țărilor din regiunea Mării Mediterane. Ea a subliniat că aceste fluxuri de migranți ilegali aduc provocări și dificultăți în gestionarea frontierelor, securitatea și integrarea acestor migranți în societățile gazdă. Pentru a face față acestei situații, Meloni a îndemnat națiunile să colaboreze în lupta împotriva traficanților de persoane și să găsească soluții comune pentru a gestiona această problemă.

Într-o schimbare de retorică față de pozițiile sale anterioare, Giorgia Meloni a declarat în cadrul unei conferințe internaționale de la Roma că guvernul său este deschis să primească mai mulți oameni pe căi legale în Italia.

Georgia Meloni: „Imigrația ilegală dăunează fiecăruia dintre noi”

Ea a subliniat că Europa și Italia au nevoie de imigrație pentru a face față provocărilor demografice și economice, dar a subliniat și importanța gestionării acestei imigrații în mod controlat și responsabil. Această abordare indică o schimbare de atitudine a premierului italian în ceea ce privește politica de imigrație.

,,Imigrația ilegală în masă dăunează fiecăruia dintre noi. Nimeni nu beneficiază de asta, cu excepția grupurilor criminale care se îmbogățesc în detrimentul celor mai fragili și își folosesc puterea chiar și împotriva guvernelor”, a Georgia Meloni.

La începutul acestui an, Italia a făcut un angajament de a elibera 452.000 de noi vize de muncă pentru cetățenii din afara UE, în perioada 2023-2025, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă în comparație cu numărul limitat de permise acordate în anii precedenți. În 2019, înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, Italia a emis doar 30.850 de vize.

Președintele tunisian nu vrea ,,traficanți internaționali”  în țară

Această mișcare vine ca parte a eforturilor de a construi un parteneriat între țări pe diverse subiecte, iar la conferință participă reprezentanți din țări precum Tunisia, Emiratele Arabe Unite, Cipru, Libia și Uniunea Europeană. Scopul este să se abordeze chestiuni legate de imigrație și să se găsească soluții comune pentru a gestiona fluxurile de migranți în mod ordonat și legal.

.„Traficanții internaționali de persoane nu sunt bineveniți în țara noastră”, a declarat președintele tunisian Kais Saied în cadrul conferinței. Meloni, care conduce un guvern de dreapta din octombrie anul trecut, face eforturi pentru a implica alte națiuni în eforturile de a stopa migrația în masă și de a lupta împotriva traficanților.

Sosirile în Italia sunt în creștere în acest an, în timp ce peste 83.000 de persoane au ajuns aici, comparativ cu aproximativ 34.000 în aceeași perioadă din 2022. Meloni a spus că principalul obiectiv al conferinței a fost sprijinirea dezvoltării în Africa, cu „parteneriate pe termen lung neprădătoare(…) bazate pe respect reciproc”, potrivit hotnews.ro.