Infofinanciar > Lumea la zi > Italia interzice prin lege comercializarea şi consumarea cărnii cultivate în laborator
Lumea la zi

Italia interzice prin lege comercializarea şi consumarea cărnii cultivate în laborator

Italia interzice prin lege comercializarea şi consumarea cărnii cultivate în laborator
Foto: facebook.com

Italia interzice oficial, prin lege, comercializarea și, dar și consumul cărnii cultivate în laborator.

La baza actului normativ sunt menționate dezechilibrele nutriționale pe care le pot provoca alimentele pe bază de celule și insuficiența studiilor științifice care să susțină utilitatea acestor alimente.

Carnea cultivată în laborator, abominație?

Doar parlamentarii din Partidul Democrat, din opoziție, critică adoptarea legii și invocă drept argument lipsa unor concluzii științifice. Doar acestea, spun ei, pot să justifice interzicerea absolută a alimentelor create în laborator.

Totodată, opoziția avertizează și asupra încălcării principiului liberei circulații a mărfurilor în interiorul Uniunii Europene. În acest caz, Italia riscă anumite sancțiuni din partea Bruxelles-ului. Carnea cultivată este creată prin recoltarea de celule de la animale vii și furnizarea de nutrienți pentru ca acestea să crească în bioreactoare. Apoi prin luarea unor măsuri suplimentare pentru a transforma celulele într-un produs din carne pregătit pentru consum.

Legea aprobată de parlamentul de la Roma pare a fi o măsură preventivă menită să semnaleze determinarea guvernului de a apăra tradiția culinară a Italiei.