Infofinanciar > Lumea la zi > Italia combate inflația cu prețuri reduse la alimente de bază şi articole de îngrijire personală
Lumea la zi

Italia combate inflația cu prețuri reduse la alimente de bază şi articole de îngrijire personală

alimente de baza
Foto: facebook.com

În Italia, mai multe alimente de bază şi articole de îngrijire personală se vând cu preţ redus, ca o măsură guvernamentală de combatere a inflaţiei.

Aproximativ 300 de produse, printre care pâine, paste, carne, pește, fructe, legume, lapte. Dar și detergenți și produse de îngrijire personală. Toate au un preț redus cu până la 10%, în anumite magazine din Italia, până la sfârșitul anului.

Alimente de bază mai ieftine

Așa-numitul trimestru anti-inflație este o inițiativă guvernamentală care are scopul de a limita creșterea prețurilor. Nu la toate, ci la bunurile de consum de bază, la produsele de îngrijire a copiilor și de îngrijire personală.

Aceste reduceri se aplică numai în unele magazine și farmacii, care au fost publicate pe site-ul Guvernului de la Roma. Produsele au tricolorul Italiei și sunt fiind plasate pe rafturi speciale.

Inițiativa a fost salutată de asociațiile de consumatori, care au subliniat importanța unei intervenții pentru a contracara creșterea prețurilor.

Cu toate acestea, unele și-au exprimat îndoielile cu privire la eficiența inițiativei. S-a subliniat că inflația se datorează unor factori structurali care nu pot fi rezolvați doar prin reduceri la bunurile de consum.