Infofinanciar > Lumea la zi > Iranul și Pakistanul cer măsuri împotriva Israelului. Consiliului de Securitate al ONU este solicitat
Lumea la zi

Iranul și Pakistanul cer măsuri împotriva Israelului. Consiliului de Securitate al ONU este solicitat

Israel Hamas (sursă foto: foreignpolicy.com)
Sursa foto: Arhiva companiei

Iranul și Pakistanul au cerut Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite într-o declarație comună să ia măsuri împotriva Israelului. Aceștia au declarat că a vizat „ilegal” țările vecine și facilitățile diplomatice străine.

Vinerea trecută s-au auzit explozii asupra orașului iranian Isfahan, iar sursele au spus că a fost un atac israelian. Cu toate acestea, Teheranul a minimizat incidentul și a spus că nu are planuri de represalii.

Președintelui iranian Ebrahim Raisi, care și-a încheiat vizita în Pakistan și a zburat miercuri în Sri Lanka, a promis că va crește comerțul dintre Iran și Pakistan la 10 miliarde de dolari pe an .

Iranul și Pakistanul au promis în timpul vizitei lui Raisi să stimuleze cooperarea comercială și energetică. Inclusiv în ceea ce privește un acord major de gazoduct, care s-a confruntat cu întârzieri din cauza problemelor geopolitice și a sancțiunilor internaționale, scrie Reuters.