Infofinanciar > Esential > Ion Cristoiu la HAI România: „Ne tot spun că vor porni o operațiune de recucerire”
Esential

Ion Cristoiu la HAI România: „Ne tot spun că vor porni o operațiune de recucerire”

Ion Cristoiu la HAI România: „Ne tot spun că vor porni o operațiune de recucerire”
Credit imagine: HAI România

Ion Cristoiu a expus mai multe puncte de vedere cu privire la atacurile cu drone pe care Ucraina le-a făcut împotriva Rusiei. În primul rând, jurnalistul care își duce propriul podcast zilnic, Cristoiu TV (găzduit la HAI România), a vorbit despre modul în care acest lucru va afecta imaginea Ucrainei.

De asemenea, el a opinat că atacul cu drone asupra Crimeei și Moscovei nu este unul eficient; el se îndoiește că la Kiev s-ar găsi muniția necesară pentru a amenința Rusia cu adevărat. Tot el a spus și că în acest moment, rușii de rând se conving de faptul că există un motiv pentru care continuă lupta împotriva Ucrainei.

Sugestia lui Ion Cristoiu pentru Ucraina

Publicistul a spus că narațiunea contraofensivei ar fi mult mai puternică dacă bărbații care au fugit din Ucraina ar fi chemați înapoi pentru a facilita operațiunea recuperării de teritorii. De asemenea, Ion Cristoiu consideră că nu s-a acordat îndeajuns de multă atenție unei modalități prin care rușii de rând să se întrebe ce rost are războiul și, în cele din urmă, să facă presiuni asupra Kremlinului pentru a înceta atacurile.

„Dacă aceasta este narațiunea, noi ne așteptăm ca Volodimir Zelenski să cheme înapoi toți bărbații fugiți în Occident. El se poate adresa statelor occidentale să îi fie trimis înapoi tot ce este bărbat. Sau și mai mult, este un război al întregului războiului.

Pas cu pas, vorba lui Iohannis, s-ar recuceri teritorii. Și atunci s-ar da imagini cum ucrainenii luptă metru cu metru și recuceresc. În sprijinul acestei narațiuni, care se cultivă de vreun an aproape, în presa lumii – Ucraina beneficiază și de o presă – presa asta propagandistică poate fi ajutată mult de o întrebare care ar trebui să se ridice în rândul rușilor de rând. Care a apărut la americani în timpul războiului din Vietnam și a dus la finalul războiului din Vietnam. Sau în rândul rușilor la războiul din Afghanistan, că veneau rușii tineri în sicrie. Și atunci au pus presiuni pe Gorbaciov să se oprească războiul; bine, erau și alți factori”, a fost explicația completă a jurnalistului.

De asemenea, el și-a exprimat îndoiala cu referire la resursele Ucrainei. Iar din moment ce Kievul nu poate bombarda Moscova îndeajuns de eficient, consideră Ion Cristoiu, efectul va fi unul negativ. Rusia nu va renunța la război, intimidată de drone, ci va lupta și mai feroce împotriva unei forțe agresive.

„Eu nu cred că ucrainenii au atâtea resurse încât să bombardeze atât de tare Moscova încât rușii să-i ceară lui Putin încetarea războiului. Eu cred că este dimpotrivă. Când tu trimiți drone ca să arăți că poți, ce se întâmplă? La nivelul rușilor dispare întrebarea „Ce căutăm acolo?” Primesc un motiv să se afle în Ucraina”, a precizat Ion Cristoiu.

Episodul în care discută despre acest subiect și nu numai poate fi urmărit pe pagina HAI România.