Infofinanciar > Info > Investițiile germanilor, apreciate în România. Klaus Iohannis: „Oferă un model valoros pentru întregul nostru sistem de educaţie si pentru cel economic”
Info

Investițiile germanilor, apreciate în România. Klaus Iohannis: „Oferă un model valoros pentru întregul nostru sistem de educaţie si pentru cel economic”

Klaus Iohannis, președintele României, Sursă foto: Libertatea
Sursă foto: Libertatea

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a fost prezent în România pentru câteva zile. Acesta s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis. Oficialul român a amintit faptul că firmele germane joacă un rol extrem de important pentru economia țării noastre.

De asemenea, Klaus Iohannis a spus că speră ca investițiile germane se vor extinde în perioada următoare.

Cei doi oficiali au fost în vizită la Sibiu.

„Calitatea investiţiilor germane este foarte apreciată în România şi sper că aceste investiţii vor continua să se extindă în perioada următoare, nu numai aici, ci în întreaga ţară”, a spus șeful statului în timpul vizitei.

România, o piață reală pentru investitorii germani?

Klaus Iohannis a spus că vizitele efectuate în marile orașe ale țării îi vor oferi președintelui german o perspectivă mult mai bună asupra României.

„Aţi mai vizitat România de-a lungul anilor şi cred că aveţi deja o imagine a transformărilor care s-au petrecut în anii de cand ne cunoaştem. Ca fost primar al acestui frumos oraş, urmăresc, bineînţeles, cu mult interes evoluţiile de la Sibiu, care sunt într-adevăr, doamnă primar, spectaculoase. Sibiul a fost şi rămâne un model pentru convieţuirea diferitelor etnii în armonie”, a continuat acesta.

Totodată, în Sibiu există extrem de mulți investitori germani care au ales să-ți deschidă afaceri de viitor și astfel, ei au creat numeroase locuri de muncă.

„Calitatea investiţiilor germane este foarte apreciată în România şi sper că aceste investiţii vor continua să se extindă în perioada următoare, nu numai aici, ci în întreaga ţară. Aş dori să subliniez şi importanţa acordată cooperării pentru dezvoltarea pregătirii profesionale în sistem dual, domeniu în care firmele germane din România joacă un rol de pionier. Ele oferă un model valoros pentru întregul nostru sistem de educaţie şi, respectiv, pentru cel economic, astfel încât să putem pregăti tineri cât mai competenţi şi cu capacitatea de a se adapta provocărilor economiei viitorului”, a declarant Klaus Iohannis în timpul întâlnirii cu reprezentanții comunității germane din România de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”.

Relațiile româno-germane

Președintele României a spus că prietenia româno-germană are o veche tradiție, iar în momentul actual a ajuns la o dezvoltare cum nu s-a mai văzut.

„Înainte de a încheia, doresc să mai subliniez că prietenia româno-germană, cu o veche tradiţie, a ajuns acum într-un punct de dezvoltare fără precedent. Avem o cooperare consistentă în plan politic bilateral şi european şi avem, mai ales, legături interumane puternice, care se datorează oamenilor, în special comunităţii româneşti din Germania şi minorităţii germane din România.  Este baza pe care construim împreună o Europă unită, care să ne asigure un viitor prosper în faţa numeroaselor provocări globale. Vă mulţumesc tuturor, vă doresc sănătate, numai bine şi prosperitate oraşului Sibiu şi tuturor celor care s-au hotărât să trăiască în Sibiu!”, a concluzionat șeful statului, potrivit agerpres.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.