Infofinanciar > Info > Investițiile au crescut în primul trimestru din acest an față de anul trecut! Suma s-a majorat la 4,5 miliarde de euro
Info

Investițiile au crescut în primul trimestru din acest an față de anul trecut! Suma s-a majorat la 4,5 miliarde de euro

Monede
Sursa foto: arhiva companiei

Conform unor informații transmise de Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, investițiile care s-au realizat în primul trimestru al acestui an s-au majorat. Mai exact, s-a ajuns la suma de 4,5 miliarde de euro. Comparativ cu același interval al anului anterior, s-a consemnat o majorare cu 1,9 miliarde de euro.

Potrivit anunțului ministrului, s-a realizat o reușită în acest sens. În special, având în vedere că procentual, comparativ cu 2023, s-a înregistrat o majorare cu peste 70%.

Un alt lucru pe care l-a mai evidențiat ministrul este că în primul trimestru al acestui an au fost atrase investiții europene considerabile. Este vorba despre o sumă de 2,9 miliarde de euro. Tot Adrian Câciu a mai transmis și că, potrivit execuției bugetare pentru primul trimestru, finanțările din fonduri externe nerambursabile au fost de 14,28 de miliarde de lei. Față de 2023, creșterea este de 32,55%.

În primele trei luni din 2024, deficitul bugetar a fost de 2,06% din PIB. Mai exact, suma se ridică la 35,88 de miliarde de lei. Primul trimestru din 2023 s-a încheiat cu un deficit bugetar de 1,42% din PIB. Suma a fost de 22,75 de miliarde de dolari. În acest fel, s-a consemnat o creștere în 2024 comparativ cu 2023. Aceste informații au fost oferite de Ministerul Finanțelor, conform dailybusiness.ro