Infofinanciar > Info > Investiții majore în industria românească! S-au dat milioane de euro de la stat prin scheme de ajutor
Info

Investiții majore în industria românească! S-au dat milioane de euro de la stat prin scheme de ajutor

Investiții majore în industria românească! S-au dat milioane de euro de la stat prin scheme de ajutor
Credit imagine: afaceri.news

Ministrul Economiei, Florin Spătarul, a promis că va acorda o atenție deosebită industriei românești. Sectorul secundar din țara noastră se află de mult timp în scădere, însă ministrul Economiei are vești bune: a semnat 56 de contracte, însumând peste 9 milioane de euro, pentru a finanța mai multe întreprinderi cu capital românesc care activează în industria prelucrătoare.

Conform lui Florin Spătarul, au fost lansate trei scheme de ajutor de la stat, dintre care două au fost deja implementate cu succes, dat fiind că au fost semnate contractele care le corespund.

„Am declarat de la începutul mandatului că principalul meu obiectiv este sprijinirea industriei românești. M-am ținut de cuvânt. Am demarat trei scheme de ajutor de stat, iar acum pentru două din aceste scheme au fost semnate contractele. Am semnat 56 de contracte de finanțare în valoare de peste 9 milioane de euro: 47 de contracte de 8 milioane de euro pentru tranziția la economia circulară și 9 contracte pe schema de minimis pentru implementarea Programului de creștere a competitivității produselor industriale cu o valoare de 1,2 milioane de euro. Cererea de finanțare a fost uriașă. De acum, proiectele pot să fie demarate!” a declarat ministrul. Nu este prima dată când el subliniază importanța competitivității în sectoarele economice ale României, precum și dorința lui ca România să devină un jucător important pe piața internațională.

Florin Spătaru: „Am evaluat corect nevoile industriei”

Schema de minimis pe care a propus-o Ministerul Economiei a fost primită cu brațele deschise de antreprenorii români la început de drum. Au fost depuse 94 de proiecte din partea acestora, dintre care 47 au primit finanțare. Conform datelor care vin de la Guvern, se vor crea 150 de noi locuri de muncă în acest fel. De asemenea, Florin Spătarul a menționat că este important ca industria să fie verde și durabilă – așadar, sustenabilitatea proiectelor a fost avută în vedere drept criteriu de acordare a finanțării.

„Mă bucur să văd că operatorii economici au aplicat pentru schemele de ajutor de stat propuse de Ministerul Economiei, acest fapt arată că am evaluat corect nevoile industriei. Cererea de finanțare a fost foarte mare, motiv pentru care analizăm posibilitatea extinderii programelor actuale, dar și a demarării unor noi scheme de finanțare. Acești bani vor contribui la crearea de noi locuri de muncă și investiții în modernizarea fabricilor cu echipamente şi tehnologie de ultimă generație. Facem primii pași către o industrie verde, competitivă și durabilă”, și-a continuat ministrul declarația. Veștile pe care el le-a transmis public au fost preluate de pagina oficială a Ministerului, economie.gov.ro.