Infofinanciar > Lumea la zi > Invazia roboților s-a oprit în 2023! Economia nord-americană a scăzut
Lumea la zi

Invazia roboților s-a oprit în 2023! Economia nord-americană a scăzut

topiasi.ro
sursa foto arhiva companiei

Companiile din America de Nord au comandat cu aproximativ o treime mai puțini roboți anul trecut. Asta deoarece îngrijorările legate de încetinirea economiei și de ratele mai mari ale dobânzilor au făcut mai greu de justificat cumpărarea mașinilor avansate.

Acesta este primul obstacol în cinci ani în ceea ce a fost o progresie constantă a invaziei roboților în forța de muncă din regiune.

„Când economia nu este grozavă, este mai ușor să amâni achizițiile”, a declarat Jeff Burnstein, președintele Asociației pentru avansarea automatizării. Acesta este un grup industrial care urmărește comenzile de roboți.

Companiile au cumpărat 31.159 de roboți în 2023. O scădere de 30% față de anul precedent. Cea mai mare scădere în termeni procentuali din 2006 și cea mai mare scădere înregistrată vreodată în unități nete, potrivit grupului, cunoscut sub numele de A3. Retragerea a avut loc în industriile legate de automobile. Acestea au reprezentat aproximativ jumătate din piață anul trecut. Precum și în alte sectoare, cum ar fi cel alimentar și cel al producției de metale.
Comenzile din al patrulea trimestru au ajuns la 7.683. O scădere de 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, scrie Reuters.