Infofinanciar > Lumea la zi > Industria navală trebuie să reducă emisiile. Combustibilul generează probleme
Lumea la zi

Industria navală trebuie să reducă emisiile. Combustibilul generează probleme

nave GNL construite de Hudong-Zhonghua Shipbuilding Sursă foto China Daily
Sursa foto: arhiva companiei

Industria transportului maritim este supusă unei presiuni tot mai mari pentru a se decarboniza. Dar orientările de reglementare neclare, inclusiv în ceea ce privește tipurile de combustibili mai puțin poluanți pe care ar trebui să le utilizeze navele mari, complică această cale spre zero net, potrivit directorilor.

Firmele de transport maritim la nivel mondial caută modalități de a-și reduce amprenta de carbon. Mai ales că Organizația Maritimă Internațională (OMI), care reglementează industria maritimă globală, este presată să implementeze o taxă pentru emisiile de gaze cu efect de seră ale sectorului.

Comitetul pentru protecția mediului maritim al OMI și-a încheiat săptămâna trecută cea de-a 81-a reuniune. Iar participanții au convenit asupra unei posibile schițe de proiect pentru un cadru net-zero al OMI. Aceste orientări, care ar putea aduce un standard pentru combustibil și un preț al emisiilor, sunt încă supuse discuțiilor. Și ar putea fi adoptate sau modificate la următoarea reuniune a grupului. Aceasta va avea loc în luna septembrie a acestui an, informează reuters.com