Infofinanciar > Info > Veste bună pentru români! Intră banii pe cardurile sociale destinate alimentelor
Info

Veste bună pentru români! Intră banii pe cardurile sociale destinate alimentelor

Când intră banii pe cardurile sociale în aprilie?
Sursă foto: spotmedia.ro

Conform listelor centralizate de beneficiari eligibili întocmite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, aproximativ 2,5 milioane de persoane beneficiază de cardurile sociale destinate alimentelor.

Ajutorul acordat de Guvern este distribuit o dată la fiecare 2 luni. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că aceste carduri vor fi încărcate cu suma de 250 de lei în luna aprilie.

,,Sprijinul de 250 de lei la 2 luni va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene. Din anul 2024, s-a înregistrat o creștere a nivelului maxim al veniturilor luate în considerare în procesul de acordare a voucherelor sociale.

,,Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori. În februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a transmis Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, la începutul anului acesta, conform b1tv.ro.